Skip to main content
Tak for din henvendelse
Din ansøgning er modtaget!

Hvad nu?
Nu går vi igang med at behandle din henvendelse. Du har modtaget bekræftelse på mail/SMS.

Vi glæder os til at tale med dig!

Tilbage
Tags:
Investering
Læsetid: 1-2 min.
Brug for hjælp?
Forældrekøb er fortsat populært, og derfor er det relevant at se på, hvordan de kommende låneregler og -stramninger påvirker lige netop denne type bolighandel.

Regeringen har varslet nye og strammere låneregler, for at mindske risikoen for en ny boligboble - og for at sikre at boligmarkedet ikke løber løbsk. Du kan læse en dybere forklaring på de nye regler i vores artikel her.

Men hvordan påvirker de nye låneregler én af de mest populære bolighandler; forældrekøb. Her er det især den forventede begrænsning af variabelt forrentede lån, som kommer til at koste forældrene dyrt. Det betyder nemlig, at man bliver nødt til at låne til sine børns lejlighed med et lån med fast rente.

Men selvom et forældrekøb ser ud til at blive en lidt dyrere affære end hidtil, er det stadig en god investering.

Fordele ved forældrekøb

Først og fremmest kan det være en kæmpe hjælp for ens børn at købe en bolig til dem, mens de er studerende, da det giver frihed og i langt de fleste tilfælde lavere boligomkostninger. Samtidig kan de fremleje et værelse og på den måde dele udgifterne.

Men det er ikke kun en tjeneste for børnene, det kan også være en god investering for forældrene. En investering de både kan sælge så snart deres barn ikke har brug for den mere, men boligen kan også være en del af en langsigtet plan for forældrene, hvis de i pensionsalderen vælger at flytte ind til byen og selv bo i lejligheden.

Sælg den billigt til dine børn

En anden fordel ved forældrekøb er, at hvis du sælger lejligheden til dit barn, der har boet til leje i den, kan det gøres til en meget fordelagtig pris. Hvis det ikke er en andelsbolig, kan du sælge en lejlighed til dit barn til plus/minus 15% af seneste ejendomsværdi.

Det vil sige, at dit barn kan købe lejligheden billigere af dig, end du selv købte den for, og senere hen altså sælge den til en fordelagtig pris og ikke betale SKAT af avancen. Det kræver dog, at dit barn reelt har boet i lejligheden i mellemtiden.

Er forældrekøb fortsat en god investering?

Selvom man vil opleve, at et forældrekøb vil blive lidt dyrere på baggrund af fastforrentede lån, og man dermed ikke kan høste fordel af svingninger i renten, så er forældrekøb stadig en rigtig god investering. Det er det ikke kun isoleret set, fordi det er en stor hjælp for dit barn, i en tid, hvor studieboliger kan være umulige at finde, men det kan også give en god indtjening til enten dig eller dit barn.

 

Værd at vide
De nye låneregler påvirker forældrekøb. Se hvordan her.
Forældrekøb er fortsat populært, og derfor er det relevant at se på, hvordan de kommende låneregler og -stramninger påvirker lige netop denne type bolighandel.
Værd at vide
Sådan vurderer banken, om du er en god kunde
Hvis du står og skal låne penge i banken, vurderer de dig som kunde. Og de har det sidste ord. Men hvad måler de egentlig på? Hvilke faktorer er afgørende? Det guider vi dig igennem her.
Værd at vide
Sådan så 2017 ud på boligmarkedet
Vi troede 2016 var vild på boligfronten - men '17 slog alligevel nye rekorder.
Værd at vide
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser

Vi får 5 stjerner

Anmeldelser fra vores kunder


Nyhedsbrev Økonomiskolen

Vi deler ud af alt vores viden omkring boligfinansiering, tips og tricks samt gode råd og tilbud til din økonomi.

Fairkredit er reguleret af Finanstilsynet ID nummer 43029

En del af ForbrugerFinans ApS - All rights reserved 2018® - Dirch Passers Allé 4, 1. Sal, 2000 Frederiksberg