Skip to main content
Tak for din henvendelse
Din ansøgning er modtaget!

Hvad nu?
Nu går vi igang med at behandle din henvendelse. Du har modtaget bekræftelse på mail/SMS.

Vi glæder os til at tale med dig!

Tilbage
Martin Hjarsbæk
Martin Hjarsbæk
Økonomichef
Tags:
Boligkøb
Læsetid: 1-2 min.
Brug for hjælp?

Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser

Boligpriserne stiger fortsat, især i storbyerne som København og Aarhus. Selvom det er varslet, at boligpriserne kan være på vej ned igen - læs mere om det i vores artikel her, så er priserne stadigvæk på så højt et niveau, at det især går ud over en befolkningsgruppe i Danmark; singlerne.

Singlerne forlader byen

Og det i en tid, hvor der aldrig har været så mange singler i København. Tal fra Danmarks statistik viser, at der siden 1986 er kommet næsten 300.000 flere hustande, hvor der kun bor én person. I samme periode har København ikke fået flere singlehusstande.

Det betyder, at dem, der bor selv finder steder at bo uden for København. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig, er det de høje boligpriser i København, som har været medvirkende til, at singlerne flytter ud fra byen.

»De københavnske boligpriser har i mange år været en del højere end resten af landet, samtidig med at der generelt har været knaphed på især små boliger, som typisk henvender sig til enlige. Derfor har en af løsningerne været at dele bolig, hvis man ikke ønskede at flytte fra byen,« siger Thomas Hovgaard, som er relationschef hos Nybolig.

Her flytter de hen

Hvid man er single eller bor alene, vil man have langt større mulighed for at finde en bolig, man har råd til i provinsen. Og det er faktisk også i provinsen man de senere år har set en stigning på enligt boende tilflytter.

»Det er alt andet lige lettere at skaffe en bolig i Sydjylland eller Sydvestsjælland, som er til at betale med en indkomst, end det er i København, hvor en toværelses lejlighed typisk koster to mio. kr. eller mere. For det beløb kan du i andre dele af landet købe et mindre landsted,« siger Thomas Hovgaard.

Kilde: Berlingske.dk

 

Værd at vide
De nye låneregler påvirker forældrekøb. Se hvordan her.
Forældrekøb er fortsat populært, og derfor er det relevant at se på, hvordan de kommende låneregler og -stramninger påvirker lige netop denne type bolighandel.
Værd at vide
Sådan vurderer banken, om du er en god kunde
Hvis du står og skal låne penge i banken, vurderer de dig som kunde. Og de har det sidste ord. Men hvad måler de egentlig på? Hvilke faktorer er afgørende? Det guider vi dig igennem her.
Værd at vide
Sådan så 2017 ud på boligmarkedet
Vi troede 2016 var vild på boligfronten - men '17 slog alligevel nye rekorder.
Værd at vide
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser

Vi får 5 stjerner

Anmeldelser fra vores kunder


Nyhedsbrev Økonomiskolen

Vi deler ud af alt vores viden omkring boligfinansiering, tips og tricks samt gode råd og tilbud til din økonomi.

Fairkredit er reguleret af Finanstilsynet ID nummer 43029

En del af ForbrugerFinans ApS - All rights reserved 2018® - Dirch Passers Allé 4, 1. Sal, 2000 Frederiksberg