Skip to main content
Tak for din henvendelse
Din ansøgning er modtaget!

Hvad nu?
Nu går vi igang med at behandle din henvendelse. Du har modtaget bekræftelse på mail/SMS.

Vi glæder os til at tale med dig!

Tilbage
Tags:
Boligkøb
Læsetid: 1-2 min.
Brug for hjælp?
Vi troede 2016 var vild på boligfronten - men '17 slog alligevel nye rekorder.

Lige som vi troede, at boligmarkedet havde nået sit højdepunkt i 2015 og '16 med lave renter og høje boligpriser, så kom 2017 farende med endnu flere rekorder. 

Der er tale om fortsat stigende priser og faldende liggetid, som sammen gør, at finanskrisen er lagt så langt bag os, som overhovedet muligt. Her er en oversigt over de rekorder, der blev sat i løbet af 2017. 

2017 i boligrekorder

 • I marts måned steg sommerhussalget med 52% i forhold til samme måned sidste år. 
   
 • I maj blev der solgt 1.086 sommerhuse, og det gør maj til den bedst sælgende måned - ikke bare i 2017, men i dette årti.
   
 • I juni måned var den samlede værdi af solgte ejerlejligheder på fem milliarder kr. Det er en stigning på 260 % i forhold til for syv år siden - og det højeste samlede beløb for en måned nogensinde. 
   
 • I august var kvadratmeterprisen på villaer og rækkehuse helt oppe på 13.440 kr. Aldrig før har priserne været så høje. 
   
 • Det dyreste dækkehus i 2017 blev sat til salg i november måned. Det kostede den nette sum af 22.800.000 kr. Huset ligger i Nyboder i København og er stadig til salg. 

Sådan kommer 2018 til at se ud

Vi er tilbøjelige til at fastslå, at 2018 ikke kan fortsætte i samme tempo. Det sagde man også efter 2015 og 2016, så det er svært at vide sig helt sikker. Men nnoget bliver dog ændret, efter regeringen fra 2018 har indført nye regler, som gør det sværere at optage lån med afdragsfrihed og variabel rente. Reglen er netop lavet, for at priserne ikke stikker helt af, og derfor er der stor sandsynlighed for, at vi ikke ser ligeså mange nye rekorder, når vi om et år kigger tilbage på 2018.

”Det er ikke sikkert, at vi ser de nuværende tendenser fortsætte i 2018. Omvendt har vi ved de sidste to årsskifter også sagt, at priser og salg ikke kan blive ved med at stige i samme takt. Og hvad er der sket? Det bliver sindssygt spændende at følge markedet i 2018, men én ting er sikkert: 2018 skal komme sig hurtigt over nytårstømmermændene, hvis det skal overgå 2017,” siger Birgit Daetz.

Kilde: Boligsiden.dk 

Værd at vide
De nye låneregler påvirker forældrekøb. Se hvordan her.
Forældrekøb er fortsat populært, og derfor er det relevant at se på, hvordan de kommende låneregler og -stramninger påvirker lige netop denne type bolighandel.
Værd at vide
Sådan vurderer banken, om du er en god kunde
Hvis du står og skal låne penge i banken, vurderer de dig som kunde. Og de har det sidste ord. Men hvad måler de egentlig på? Hvilke faktorer er afgørende? Det guider vi dig igennem her.
Værd at vide
Sådan så 2017 ud på boligmarkedet
Vi troede 2016 var vild på boligfronten - men '17 slog alligevel nye rekorder.
Værd at vide
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser

Vi får 5 stjerner

Anmeldelser fra vores kunder


Nyhedsbrev Økonomiskolen

Vi deler ud af alt vores viden omkring boligfinansiering, tips og tricks samt gode råd og tilbud til din økonomi.

Fairkredit er reguleret af Finanstilsynet ID nummer 43029

En del af ForbrugerFinans ApS - All rights reserved 2018® - Dirch Passers Allé 4, 1. Sal, 2000 Frederiksberg