Cookie mærket

Udgivet 30. jul. 2019  /  Opdateret 28. dec. 2019

Boligpriserne stiger fortsat, især i storbyerne som København og Aarhus. Selvom det er varslet, at boligpriser i København kan være på vej ned igen (Læs mere om det i vores artikel her), så er priserne stadigvæk på så højt et niveau, at det især går ud over en befolkningsgruppe i Danmark; singlerne.

Singlerne forlader byen

Og det i en tid, hvor der aldrig har været så mange singler i København. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der siden 1986 er kommet næsten 300.000 flere singlehustande, hvor der altså kun bor én person.

Det betyder altså, at singlerne i stigende grad søger ud at København for at finde en bolig de har råd til at bo i. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig, er det de høje boligpriser i København, som har været medvirkende til, at singlerne flytter ud fra byen. Dette har den konsekvens at det kun er de mest vellønnede singler som bliver boende i byen.

»De københavnske boligpriser har i mange år været en del højere end resten af landet, samtidig med at der generelt har været knaphed på især små boliger, som typisk henvender sig til enlige. Derfor har en af løsningerne været at dele bolig, hvis man ikke ønskede at flytte fra byen,« siger Thomas Hovgaard, som er relationschef hos Nybolig.

Her flytter de hen

Hvid man er single eller bor alene, vil man have langt større mulighed for at finde en bolig, man har råd til i provinsen. Og det er faktisk også i provinsen man de senere år har set en stigning på enligt boende tilflytter.

»Det er alt andet lige lettere at skaffe en bolig i Sydjylland eller Sydvestsjælland, som er til at betale med en indkomst, end det er i København, hvor en toværelses lejlighed typisk koster to mio. kr. eller mere. For det beløb kan du i andre dele af landet købe et mindre landsted,« siger Thomas Hovgaard.

Kilde: Berlingske.dk

Singler får “nej” i banken

Er du, eller kender du en single, som har fået nej i banken til køb af f.eks. ejerlejlighed eller andelsbolig i København eller Aarhus, og derfor føler sig nødsaget til at flytte ud af byen?

Kan du svare “JA” til ovenstående bør du overveje et ejendomskreditlån hos Fairkredit, da dette er et godt alternativ til mange danske som får nej i banken f.eks. pga. høj gældsfaktor, eller lavt rådighedsbeløb.

Prøv vores låneberegnere, og beregn hvad det vil koste dig at låne med ejendomskreditlån:

Låneberegner – Lån til boligkøb eller Låneberegner – Lån i friværdi