Cookie mærket

Udgivet 30. jul. 2019  /  Opdateret 28. dec. 2019

Det er over 10 år siden vi skal finde en august, hvor der var færre boliger til salg, end det ser vi ser lige for tiden.

Er du på jagt efter en ny bolig? Så skal du nok kigge langt efter ’til salg’-skiltene. Det er nemlig over 10 år siden, at der var så få boliger, som der er lige nu, viser en opgørelse fra Boliga.

Hvad er forklaringen?

Vi skal helt tilbage til før finanskrisen, for at finde en august, hvor antallet af udbudte boliger var så lavt. I starten af august i år, var der nemlig 66.796 boliger, som stod til salg offentligt. Sidste år på samme tid, var der 72.865 og hele 87.843 tilbage i 2011.

Forklaringen på det meget lave antal boliger til salg er, at de mest almindelige boligtyper går som varmt brød.

Lejligheder er i høj kurs

De meget få valgmuligheder på boligmarkedet lige nu, skyldes især mangel på andelsboliger og ejerlejligheder. Denne type bolig har været i høj kurs over de seneste par år.

Antallet af ejerlejligheder sat til salg, er halveret over de seneste ti år. i 2008 var der 14.863 lejligheder til salg, men det i år er helt nede på 6.488. Da efterspørgslen er nogenlunde stabil, hat det givet meget stor konkurrence og rift om de få lejligheder, der sættes i udbud.

Den samme tendens ses ved andelsboligerne, der også går som varmt brød. Oftest står de kun til salg i et par dage, før der ligger en underskrevet købsaftale, og derfor er markedet helt udsultet.

Villaerne er også med i ræset

Ejerlejligheder og andelsboliger ryger som regel hurtigt i gode tider, men hvad der også er iøjenfaldende er, at selv villaerne ikke bliver sat til salg mere. Denne august er derfor også lavpunktet for villaer sat til salg siden 2008.

Overvejer du at købe hus? Vi kan altid rådgive og ruste dig, og hjælpe dig med et ejendomskreditlån, som er det godt alternativ til som enten ikke vil eller kan få et realkreditlån i banken.