Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Er du i RKI? Så kan det virke uoverskueligt at komme oven på igen, men det er håb forude hvis du følger vores anbefalinger. Og boliglån trods RKI er faktisk ikke fuldstændig umuligt, men det kræver en god forklaring.

En registrering i RKI har du, fordi du tidligere ikke har haft mulighed for at betale din gæld til én eller flere af dine kreditorer.

RKI registreret skal ses som en beskyttelse for både långivere og låntagere. RKI beskytter dig fra at optage mere gæld end din økonomi kan bære, og du undgår således at sidde med gæld op over begge ørerne, hvis du allerede har vanskeligheder med at betale dine regninger.

Den beskytter ligeledes långivere, altså danske virksomheder som låner penge ud eller sælger deres produkter på kredit mod dårlige betalere.

Sådan ender du i RKI

Der skal mere til end en ubetalt regning eller to, for at blive registreret i RKI. For at du kan blive registreret i RKI kræver det at du min. har overskredet den sidste betalingsfrist på den 3. rykker med 10 dage.

Således kan det næsten ikke lade sig gøre at overse en RKI registrering, hvis altså man tjekker sin post jævnligt.

Undgå at gøre dig selv en bjørnetjeneste

Det er sjældent en god løsning at optage ny gæld, hvis du i forvejen har rod i økonomien og vanskeligheder med at betale dine regninger til tiden. I enkelte tilfælde kan der være en fordel ved at samle sin gæld et sted hvor man kan få en fair rente, men oftest vil besparelsen bliver spist af store etableringsomkostninger og lign, derfor bør dette som hovedregel frarådes.

At du ønsker at købe bolig, selvom du står i RKI, er forståeligt, da man i store dele af landet kan bo billigere i ejerbolig end man kan i en lejebolig, og derved siger logikken os at det vil være smart, da det giver mere råderum til at betale eksisterende kreditorer tilbage. Problemstilling er dog den, at så længe du ikke kan bevise over for dine kreditorer, at du kan betale dine regninger til tiden, så tør ingen tage risikoen ved at låne dig penge (heller ikke vores investorer).

Sådan kommer du ud af RKI

Den eneste vej ud af RKI er ikke at optage ny gæld og afdrage din eksisterende gæld. For at dette kan lade sig gøre må du gøre som f.eks. eksperterne i ”Luksusfælden”, nemlig at ligge et realistisk budget, samtidig med at du skærer alle unødvendige udgifter ned til et minimum.

Derved frigør du hver måned et større beløb til at afdrage gælden til dine kreditorer, som kan sikre at du hurtigst muligt kan komme af min din gæld og din RKI registrering.

Har du mistet overblikket over din økonomi, anbefaler vi, at du søger hjælp hos en gældsrådgiver som kan hjælpe dig til at få udarbejder budget, lavet aftaler med kreditorer og få overblikket tilbage.

Boliglån trods RKI

Vi kan som udgangspunkt IKKE anbefale, at du forsøger at optage yderligere gæld, hvis du allerede står i RKI, da dette sjældent får dig tættere på en løsning af det reelle problem.

Ønsker du alligevel at låne til f.eks. boligkøb eller op i friværdien, er det faktisk ikke umuligt med pantebrevslån, men det vil kræve en rigtig god forklaring, som er overbevisende nok til at overbevise vores investorer. Ud over en god forklaring, vil det også være nødvendigt med en stor udbetaling på min. 40% i forbindelse med boligkøb eller friværdi på +40%, for at overbevise vores investorer.

Kunne du tænke dig at høre mere om dine muligheder for at boliglån trods RKI registrering, anbefaler vi at du ringer til os på tlf 70272726 (alle hverdage 9-17.00) for en uforpligtende snak med en af vores dygtige kreditkonsulenter.