Close menu Login

Hos Fairkredit tilbyder vi alle former for lån i fast ejendom i Danmark. De fleste kender os nok for lån til private boligkøbere, hvilket er naturligt da langt de flest af vores lån går til disse. Men vi tilbyder faktisk også lån til ejendomsinvestering, hvilket vi vil gå mere i dybden med her på siden.

I den seneste tid har vi oplevet et stigende behov for finansiering af mindre investeringsejendomme, da de traditionelle långivere gør det unødig vanskeligt at komme i gang som ejendomsinvestor ved ofte at stille urealistisk høje krav.

Lån til nye ejendomsinvestorer

Vores lån til ejendomsinvestering henvender sig primært til nye eller mindre ejendomsinvestorer, som endnu ikke har opnået den kritiske masse til at kunne blive kreditgodkendt og finansiere sine ejendomsinvesteringer med realkreditlån eller lavt forrentede prioritetslån.

De største udfordringer vi oplever der er for nye og mindre ejendomsinvestorer er følgende:

  • Ejendomsinvestorer kan ikke låne mere end 4 gange sin årsindkomst (gældsfaktor 4)
  • Ejendomsinvestorer kan få finansieret enfamiliesboliger (typisk huse og ejerlejligheder) i bank og realkreditinstitut
  • Ejendomsinvestorer kan kun få realkreditlån til investeringer på +3 millioner
  • Ejendomsinvestorer kan kun få finansiering til ejendomsinvesteringer i storbyerne og lige postnumre (postnumre som slutter på 00)
  • Ejendomsinvestorer kan ikke få mellemfinansiering til udviklings- og konverteringsprojekter.

Kan du genkende et eller flere af ovenstående problemstillinger, så er der en mulighed for at vi kan hjælpe.

Ejendomskreditlån til ejendomsinvestering

Vi arbejder med lånetypen ejendomskreditlån, som tidligere blev kaldt pantebrevslån. Renten på ejendomskreditlån varierer fra ca. 6-9% afhængig af om man ønsker fast- eller variabel rente, og det er muligt at få en løbetid på op til 25 år. Renteniveauet gør desværre at det er langt fra alle ejendomsinvesteringer som det giver mening at finansiere med et ejendomskredit- eller pantebrevslån.

Vi bruger tommelfingerreglen hos Fairkredit, at en ejendomsinvesteringen skal give et direkte afkast på mindst 12%, for at vores lån giver mening for dig som ejendomsinvestor at finansiere din ejendomsinvestering med pantebrevslån. Alternativt skal der være tale om et relativt kort finansieringsbehov f.eks. en udviklingscase hvor der kan opnås realkreditfinansiering så snart bygningen er renoveret og der er indgået lejekontrakter.

Der er naturligvis ikke regler uden undtagelser. Passer din konkrete case således ikke ind i vores tommelfingerregel, og synes du alligevel et ejendomskreditlån giver mening for dig, hører vi naturligvis gerne fra dig. Så vi kan tage en uforpligtende snak, om mulighederne for at hjælpe dig med en finansiering.

Fordele og ulemper ved ejendomskreditlån

Fordele:

Den væsentligste fordel ved lånetypen er at finansieringen kommer fra privat investorer uden om bankerne, hvilket gør at de er knap så ”firkantede” som f.eks. realkreditinstitutterne og er typisk mere i øjenhøjde med dig som låntager.  

Derudover vi bryster os af at være markant hurtigere til behandling af vores låneansøgninger, hvorfor vi typisk allerede har svar på låneansøgninger indenfor 1-3 hverdage.

Ulemper:

Den væsentligste ulempe er formentligt vores højere renteniveau sammenlignet med realkredit- og prioritetslån, som gør at vi naturligvis må leve med at være et dyrere alternativ til dem som ikke kan få den billigere finansiering.

Kursskæring er også en væsentlig ulempe for dig som låntager. Det skyldes at vores lån typisk bliver oprettet til en kurs i niveauet 95-99, og kræves indfriet til kurs 103-105. Det betyder altså med andre ord at du skal forvente at det kan koste op til 5% af lånets størrelse både at oprette og indfri et pantebrevs- eller ejendomskreditlån.

Kan vi hjælpe dig?

Kunne du tænke dig at høre mere om dine muligheder for lån til ejendomsinvestering, vil vi anbefale at du starter en uforpligtende låneansøgning øverst på denne side, eller ringer til os på tlf. 70272726 og får en snak om dine muligheder for at låne til din næste ejendomsinvestering.

Bemærk at vores ansøgningsformular beklageligvis primært er henvendt til private boligkøbere, hvorfor hele ansøgningen sandsynligvis ikke giver 100% mening for dig som ejendomsinvestor, men udfyldt venligst så meget så muligt, så giver vi dig et kald hurtigst muligt.

Øvrige inspirationskilder til ejendomsinvestorer

Vi har tidligere skrevet et indlægget “Alternativ finansiering af investeringsejendomme” på Ejendomstorvet om samme emne, som måske også kunne være relevant for dig at læse.

Har du ellers brug for råd og konkrete tips til hvordan du kommer igang som ejendomsinvestor, anbefaler vi at du kigger forbi Casper Schneidereits blog Blue Lobster, om at blive økonomiske uafhængig gennem bl.a. investering i boligudlejning i “udkantsdanmark”.