Close menu Login

Hos Fair.kredit tilbyder vi alle former for lån i fast ejendom i Danmark. Måske kender du os allerede for lån til private boligkøbere, hvilket er naturligt da langt de flest af vores lån går til disse. Men vi tilbyder faktisk også lån til ejendomsinvestering, hvilket du kan læse mere om her.

Lån til nye ejendomsinvestorer

Vores lån til ejendomsinvestering henvender sig primært til dig, som er ny eller mindre ejendomsinvestor, og endnu ikke har opnået den kritiske masse til at kunne blive kreditgodkendt og finansiere dine ejendomsinvesteringer med realkreditlån eller lavt forrentede prioritetslån.

De største udfordringer vi oplever der er for nye og mindre ejendomsinvestorer er følgende:

  • Ejendomsinvestorer kan ikke låne mere end 4 gange sin årsindkomst (gældsfaktor 4)
  • Ejendomsinvestorer kan få finansieret enfamiliesboliger (typisk huse og ejerlejligheder) i bank og realkreditinstitut
  • Ejendomsinvestorer kan kun få realkreditlån til investeringer på +3 millioner
  • Ejendomsinvestorer kan kun få finansiering til ejendomsinvesteringer i storbyerne og lige postnumre (postnumre som slutter på 00)
  • Ejendomsinvestorer kan ikke få mellemfinansiering til udviklings- og konverteringsprojekter.

Kan du genkende en eller flere af ovenstående problemstillinger, så kan vi måske hjælpe.

Ejendomskreditlån til ejendomsinvestering

Hos Fair.kredit yder vi ejendomskreditlån, også kendt som et pantebrevslån. Lånet kan få en løbetid på op til 25 år og renten varierer fra ca. 6-9% afhængig af om du ønsker fast- eller variabel rente. Desværre gør renten at det ikke altid giver mening at finansiere din ejendomsinvestering med et lån fra os.

Vi bruger tommelfingerreglen, at en ejendomsinvestering skal give et direkte afkast på mindst 12%, for at vores lån giver mening for dig som ejendomsinvestor. Alternativt skal der være tale om et relativt kort finansieringsbehov f.eks. en udviklingscase, hvor der kan opnås realkreditfinansiering så snart bygningen er renoveret og der er indgået lejekontrakter.

Der er naturligvis ingen regler uden undtagelser. Passer din konkrete case ikke lige med vores tommelfingerregel, og synes du alligevel et ejendomskreditlån giver mening for dig, vil vi naturligvis gerne se om vi kan hjælpe dig.

Fordele og ulemper ved ejendomskreditlån

Fordele:

Den væsentligste fordel ved lånetypen er, at finansieringen kommer fra private investorer, hvilket gør at de er knap så ”firkantede” som f.eks. realkreditinstitutterne og typisk er mere i øjenhøjde med dig som låntager.  Derudover er vores behandling af lånansøgninger væsentlig hurtigere og typisk har du svar inden for 3 hverdage.

Ulemper:

Den væsentligste ulempe er formentligt, at vores renteniveau er højere end ved et realkredit- og prioritetslån. Det betyder at vi er et dyrere alternativ til dem som ikke kan få den billigere finansiering.

Kursskæring er også en ulempe for dig som låntager. Det skyldes at vores lån typisk bliver oprettet til en kurs i niveauet 95-99, og kræves indfriet til kurs 103-105. Sagt med andre ord betyder det, at du skal forvente det kan koste op til 5% af lånets størrelse både at oprette og indfri et ejendomskreditlån.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du vil høre mere om dine lånemuligheder til ejendomsinvestering, anbefaler vi, at du udfylder vores meget simple låneansøgning øverst på denne side. Det er selvfølgelig helt uforpligtende. Du er også velkommen til at ringe til os på 70 27 27 26. Vi sidder klar ved telefonen alle hverdage mellem kl. 9 og 17.

Da vores ansøgningsformular også anvendes af private boligkøbere kan der være afsnit, som ikke giver 100% mening for dig som ejendomsinvestor. Men udfyld så meget som muligt, så giver vi dig et kald hurtigst muligt.

Øvrige inspirationskilder til ejendomsinvestorer

Vi har tidligere skrevet indlægget “Alternativ finansiering af investeringsejendomme” på Ejendomstorvet, som måske kunne være relevant for dig at læse. Og har du brug for konkrete råd og tips til, hvordan du kommer i gang som ejendomsinvestor, anbefaler vi at du kigger forbi Casper Schneidereits blog Blue Lobster.