Close menu Login

Har banken sagt nej til at finansiere dit boligkøb? Og er du på udkig efter en alternativ måde at låne penge på? Så kan vi måske hjælpe. Vi tilbyder nemlig ejendomskreditlån (tidligere kaldt pantebrevslån), som uden tvivl er det bedste alternativ til realkreditlån. Et ejendomskreditlån et lån uden om banken. 

Desværre bliver mange danskere afvist i banken eller hos realkreditinstituttet når de ansøger om  lån penge til huskøb. Derfor er vores ejendomskreditlån (tidligere kendt som pantebrevslån) meget populære for tiden. Den væsentligste fordel ved ejendomskreditlån som lånetype er, at vi har ingen algoritme, der beslutter om du kan låne eller ej. I stedet kigger vi på hele billedet, og ikke kun på tallene bag din økonomiske situation, hvilket betyder at vi ofte kan hjælpe folk, selvom banken har sagt ’nej’.

Der kan være flere grunde til, at banken ikke vil finansiere et boliglån:

  • Svingende indtægt (fx selvstændige)
  • Banken vurderer boligen kan være svær at sælge igen
  • For lav værdi på boligen
  • For store gæld i forvejen
  • Andet

At banken siger nej betyder dog ikke at du ikke kan få et lån til hus, lejlighed eller andelsbolig. Ofte vil du i stedet kunne få et ejendomskreditlån på det private marked uden om banken.

Lån penge uden om banken

Tidligere blev pantebrevslånet meget ofte brugt til at finansiere huskøb, men som finansieringsmulighederne via bank- og realkreditlån i 80’erne og 90’erne blev bedre, blev pantebrevslånet mindre populært. Men efter de værste efterdønninger fra finanskrisen i 2007 havde lagt sig, åbnede pantebrevsmarkedet igen for alvor i 2012 og boliglån uden om banken har oplevet et regulært comeback – i særlig grad uden for de store byer. Dette skyldes, at bankerne er blevet mere tilbageholdende med udlån til billige huse under 750.000 og boliger uden for storbyerne (læs: Udkantsdanmark).

Med et pantebrevslån, nu kaldet ejendomskreditlån får långiverne pant i den købte (eller pantsatte) bolig, tilsvarende f.eks. realkreditlån, hvilket gør at lånetypen oftest er billigere end andre lånetyper som fx. forbrugslån, billån, banklån mm. Det er altså både nemmere at blive godkendt til boliglån uden om banken og billigere end mange andre lånetyper.

Lån penge uden om banken til hus i mindre byer

De seneste år, er det blevet sværere at få finansieret et boligkøb i mindre byer eller landsbyområder, hvor det eventuelt kan være svært at sælge huset igen.

Hvis banken tror, at det kan blive svært at sælge huset igen, vil de ofte sige nej til at låne dig penge, da de mener risikoen er for stor. Også selvom du har en stabil økonomi. Derfor søger flere og flere uden om banken få at optage boliglån, når deres drømmebolig er placeret i mindre byer. Og her er et ejendomskreditlån er rigtig godt alternativ.

Få et boliglån uden om banken trods gæld

En anden grund til, at du måske ikke kan få et boliglån i banken, er hvis du allerede har gæld. Her kan et lån uden om banken hos Fair.kredit også være en god løsning for dig. Da vi ikke er en bank er vi nemlig ikke underlagt de samme regler, som penge- og realkreditinstitutterne, og har derfor mulighed for at tilbyde en alternativ måde at finansiere dine boligdrømme på.

Lån til dine boligdrømme trods skattegæld

Har du skattegæld eller anden gæld til det offentlige, vil du desværre også ofte blive afvist i banker såvel som realkreditinstitutter, da begge parter i høj grad baserer deres kreditgivning på algoritmer.

Hos Fair.kredit tilbyder vi en mere helhedsorienteret kreditgivning, som i mange tilfælde gør det muligt at få et lån, selvom du har en smule gæld til det offentlige. Har du en større gæld til det offentlige, kan vi sandsynligvis også hjælpe med en finansiering til indfrielse af gælden. Klik her for at læse mere om mulighederne for at låne penge trods gæld til det offentlige.