Close menu Login

Har banken sagt nej til at finansiere dit boligkøb? Og er du på udkig efter en alternativ måde at låne penge på? Så kan vi måske hjælpe. Vi tilbyder nemlig ejendomskreditlån (tidligere kaldt pantebrevslån), som uden tvivl er det bedste alternativ til realkreditlån. Et ejendomskreditlån et lån uden om banken. 

Desværre bliver mange danskere afvist i banken eller hos realkreditinstituttet når de ansøger om  lån penge til huskøb. Derfor er vores ejendomskreditlån (tidligere kendt som pantebrevslån) meget populære for tiden. Den væsentligste fordel ved ejendomskreditlån som lånetype er, at vi har ingen algoritme, der beslutter om du kan låne eller ej. I stedet kigger vi på hele billedet, og ikke kun på tallene bag din økonomiske situation, hvilket betyder at vi ofte kan hjælpe folk, selvom banken har sagt ’nej’.

Der kan være flere grunde til, at banken ikke vil finansiere et boliglån:

  • Svingende indtægt (fx selvstændige)
  • Banken vurderer boligen kan være svær at sælge igen
  • For lav værdi på boligen
  • For store gæld i forvejen
  • Andet

At banken siger nej betyder dog ikke at du ikke kan få et lån til hus, lejlighed eller andelsbolig. Ofte vil du i stedet kunne få et ejendomskreditlån på det private marked uden om banken.

Fordelene ved at låne uden om banken

Lavere kreditkrav

Først og fremmest kan det være nemmere at blive godkendt til et lån, da kravene til låntageren ofte er mindre hos alternative långivere. Dette skyldes, at bankerne har mere faste krav til din kreditværdighed, end vi f.eks. har hos Fairkredit. Med et boliglån uden om banken som f.eks. din nuværende økonomiske situation og din arbejdssituation.

Hurtigere ansøgningsproces

En anden fordel ved at låne uden om banken er, at processen kan være hurtigere. Bankerne kan have længere sagsbehandlingstider, men alternative långivere kan ofte give dig et svar på din ansøgning hurtigere.

Fleksible lånevilkår

Fleksibiliteten ved at låne uden om banken – som långiver, kan vi tilbyde løsninger, der passer til dine unikke behov. Vi kan tilpasse lånebetingelserne, så de passer til din personlige økonomi, og vi kan også arbejde med dig for at finde den bedste betalingsplan. Dette giver dig mulighed for at finde et lån, der passer til dit budget og livsstil, i stedet for at skulle tilpasse dig til de begrænsninger, som en bank ofte har.Mulighed for at låne i friværdi – mange långivere uden om banken tilbyder lån i friværdi, hvilket kan være en god mulighed for at få adgang til ekstra penge.

Personlig service

Vi tør godt sige at vi hos Fairkredit, kan tilbyde vores kunder en markant bedre og mere personlig service, end du vil opleve i en bank.

Så hvis du overvejer at låne penge til boligkøb, er det absolut værd at undersøge dine muligheder for at låne uden om banken. Det kan være en god måde at få adgang til et lån til en bedre rente og fleksible lånevilkår.

Ulemperne ved at låne uden om banken

Det kan være fristende at overveje at låne penge uden om banken, men det er vigtigt at være opmærksom på de ulemper, der kan følge med.

Højere rente

En af de største ulemper ved at låne uden om banken er, at renten ofte er højere. Banker har normalt lavere renter end andre långivere, da de har adgang til billigere finansiering og er underlagt strengere regulering.

Kortere løbetid (max. 25 år)

Et andet problem ved at låne uden om banken er, at løbetiden ofte er kortere. Mange långivere har en max løbetid på 25 år, hvilket kan gøre det svært at tilpasse lånet til din økonomi.

Højere etableringsomkostninger

Endelig kan etableringsomkostningerne være højere, når man låner uden om banken. Det kan være gebyrer for at ansøge om et lån, eller omkostninger til at underskrive låneaftalen. Det er vigtigt at tage højde for disse omkostninger, når man sammenligner lånevilkår fra forskellige långivere.

Så i alt, at låne uden om banken kan have visse fordele, men det er vigtigt at være opmærksom på de potentielle ulemper, såsom højere rente, kortere løbetid og højere etableringsomkostninger.


Lån penge uden om banken

Tidligere blev pantebrevslånet meget ofte brugt til at finansiere huskøb, men som finansieringsmulighederne via bank- og realkreditlån i 80’erne og 90’erne blev bedre, blev pantebrevslånet mindre populært. Men efter de værste efterdønninger fra finanskrisen i 2007 havde lagt sig, åbnede pantebrevsmarkedet igen for alvor i 2012 og boliglån uden om banken har oplevet et regulært comeback – i særlig grad uden for de store byer. Dette skyldes, at bankerne er blevet mere tilbageholdende med udlån til billige huse under 750.000 og boliger uden for storbyerne (læs: Udkantsdanmark).

Med et pantebrevslån, nu kaldet ejendomskreditlån får långiverne pant i den købte (eller pantsatte) bolig, tilsvarende f.eks. realkreditlån, hvilket gør at lånetypen oftest er billigere end andre lånetyper som fx. forbrugslån, billån, banklån mm. Det er altså både nemmere at blive godkendt til boliglån uden om banken og billigere end mange andre lånetyper.

Lån penge uden om banken til hus i mindre byer

De seneste år, er det blevet sværere at få finansieret et boligkøb i mindre byer eller landsbyområder, hvor det eventuelt kan være svært at sælge huset igen.

Hvis banken tror, at det kan blive svært at sælge huset igen, vil de ofte sige nej til at låne dig penge, da de mener risikoen er for stor. Også selvom du har en stabil økonomi. Derfor søger flere og flere uden om banken få at optage boliglån, når deres drømmebolig er placeret i mindre byer. Og her er et ejendomskreditlån er rigtig godt alternativ.

Få et boliglån uden om banken trods gæld

En anden grund til, at du måske ikke kan få et boliglån i banken, er hvis du allerede har gæld. Her kan et lån uden om banken hos Fair.kredit også være en god løsning for dig. Da vi ikke er en bank er vi nemlig ikke underlagt de samme regler, som penge- og realkreditinstitutterne, og har derfor mulighed for at tilbyde en alternativ måde at finansiere dine boligdrømme på.

Huslån uden bank

At optage et huslån uden bank kan være en god mulighed for dem, der ønsker at undgå de strenge krav og gebyrer, som traditionelle banker ofte har. Der findes flere alternative långivere på markedet, heriblandt Fairkredit, som tilbyder huslån uden bank, og disse kan ofte være mere fleksible i forhold til krav til sikkerhed og kreditvurdering.

Men, det er vigtigt at undersøge renter og gebyrer, da de kan være højere end de traditionelle banker. Det er også vigtigt at undersøge långiverens legitimitet og kundeanmeldelser, for at sikre sig, at man ikke bliver snydt eller ender med en dårlig låneaftale. Det er også en god idé at søge råd fra en økonom eller lignende, før man går videre med et lån uden bank, for at sikre sig det bedste tilbud.

Lån til dine boligdrømme trods skattegæld

Har du skattegæld eller anden gæld til det offentlige, vil du desværre også ofte blive afvist i banker såvel som realkreditinstitutter, da begge parter i høj grad baserer deres kreditgivning på algoritmer.

Hos Fair.kredit tilbyder vi en mere helhedsorienteret kreditgivning, som i mange tilfælde gør det muligt at få et lån, selvom du har en smule gæld til det offentlige. Har du en større gæld til det offentlige, kan vi sandsynligvis også hjælpe med en finansiering til indfrielse af gælden. Klik her for at læse mere om mulighederne for at låne penge trods gæld til det offentlige.