Cookie mærket

Har banken sagt nej til at låne dig penge og kigger du derfor efter alternative måder at låne penge på? Der findes heldigvis andre muligheder for at låne penge, hvis banken ikke ønsker at finansiere dit boligkøb. Det er blandt andet lånemuligheder som pantebrevslån, der er meget populære, når det gælder lån uden om banken.

Hvor meget kan jeg købe bolig for?

Boliglån uden om banken

Det er i forbindelse med boligkøb, at mange har brug for at lån penge til huskøb, at et ejendomskreditlån er det oplagte valg. Det er nemlig ikke alle, der har mulighed for at låne penge til drømmeboligen via klassiske banklån og realkreditlån, og der er derfor mange, der benytter de forskellige muligheder for at tage et huslån uden om banken.

Der kan være flere grunde til, at banken ikke vil finansiere et boligkøb, herunder:

  • Svingende indtægt (for bl.a. selvstændige)
  • Banken vurderer boligen kan være svær at sælge igen
  • For lav værdi på boligen
  • For store gæld i forvejen
  • osv.

At banken siger nej er dog ikke lig med at finansiering ikke kan lade sig gøre – alternativet hedder et ejendomskreditlån (tidligere kaldt pantebrevslån) på det private marked.

Prøv vores låneberegner: Pantebrevslån beregner

Lån penge udenom banken med pantebrevslån

Det er især pantebrevslån, der er ved at blive populære igen efter nogle år med faldende popularitet. Pantebrevslån har før været brugt meget til at finansiere huskøb, men blev mindre brugt i takt med at finansieringsmulighederne via banklån og realkreditlån i 80’erne og 90’erne blev bedre. I forbindelse med den nylige finanskrise i 2008 fik pantebrevene et regulært comeback – i særlig grad uden for de store danske byer. Ved et pantebrevslån får udbyderne af pantebrevslån pant i den købte bolig, som kan ses som en slags sikkerhed, der gør det det, i de fleste tilfælde, er lettere at få et pantebrevslån.

Hvad er et pantebrev?

Lån penge til hus uden om banken i mindre byer

I de seneste år, er det i stigende grad blevet et problem for købere at få finansieret et boligkøb i mindre byer eller landsbyområder, hvor det kan være svært at sælge huset igen.

Hvis banken har mistanke om, at det kan blive svært at sælge huset igen, vil de ofte sige nej til at låne penge, da banken mener, at der er en stor risiko forbundet med boligkøbet. Også selvom du har en stabil økonomi, kan du risikere at banken ikke vil låne dig penge til et hus i et udkantsområde.

Dette har fået den konsekvens at flere og flere danskere som søge alternative veje for at få et boliglån, og i din forbindelse vælger mange at optage en såkaldt pantebrevslån uden om banken.

Lån til hus trods gæld

En anden grund til, at banken måske ikke vil låne penge, er hvis du allerede har gæld. Her kan et lån udenom banken også være en mulig løsning for dig. Realkreditinstitutterne kigger selvfølgelig også på din økonomi, men fordelen ved at tage et lån uden om banken er netop at du nemmere kan få et lån, så du kan købe din drømmebolig.