Cookie mærket

Har banken sagt nej til at låne dig penge og kigger du derfor efter alternative måder at låne penge på? Der findes heldigvis andre muligheder for at låne penge, hvis banken ikke ønsker at finansiere dit boligkøb. Det bedste alternativ til realkreditlån er uden tvivl ejendomskreditlån, hvilket er et lån uden om banken.

Ejendomskreditlån hos Fairkredit er meget populære for tiden, eftersom rigtig mange danskere bliver afvist til boliglån i egen bank. Den væsentligste fordel ved ejendomskreditlån som lånetype er, at man undgår bankernes ofte firkantede kassetænkning, hvilket gør at det som oftest er markant lettere af bliver kreditgodkendt.

Hvor meget kan jeg købe bolig for?

Boliglån uden om banken

Det er i forbindelse med boligkøb, at mange har brug for at lån penge til huskøb, at et ejendomskreditlån er det oplagte valg. Det er nemlig ikke alle, der har mulighed for at låne penge til drømmeboligen via klassiske banklån og realkreditlån, og der er derfor mange, der benytter de forskellige muligheder for at tage et huslån uden om banken.

Der kan være flere grunde til, at banken ikke vil finansiere et boligkøb, herunder:

  • Svingende indtægt (for bl.a. selvstændige)
  • Banken vurderer boligen kan være svær at sælge igen
  • For lav værdi på boligen
  • For store gæld i forvejen
  • osv.

At banken siger nej er dog ikke lig med at finansiering ikke kan lade sig gøre at få et lån til hus, lejlighed eller andelsbolig – alternativet hedder et ejendomskreditlån (tidligere kaldt pantebrevslån) på det private marked.

Prøv vores låneberegner: Pantebrevslån beregner

Lån penge uden om banken med pantebrevslån

Det er især pantebrevs- og ejendomskreditlån, der er ved at blive populære igen efter nogle år med faldende popularitet. Pantebrevslånet har før været brugt meget til at finansiere huskøb, men blev mindre brugt i takt med at finansieringsmulighederne via banklån og realkreditlån i 80’erne og 90’erne blev bedre.

Efter at de værste efterdønninger fra finanskrisen i 2007 var ovre, åbnede pantebrevsmarkedet igen for alvor i 2012. Siden har boliglån uden om banken oplevet et regulært comeback – i særlig grad uden for de store danske byer. Dette skyldes, at bankerne efter at have tabt store summer i finanskrisen i 2007-2010, er blevet meget tilbageholdende med udlån til særligt billige huse under 750.000 og generelt boliger uden for storbyerne (læs: Udkantsdanmark).

Ved et pantebrevslån såvel som ejendomskreditlån får långiverne pant i den købte (eller pantsatte) bolig, tilsvarende f.eks. realkreditlån, hvilket gør at lånetypen oftest er billigere end andre lånetyper som f.eks. forbrugslån, billån, banklån mm. Det er således både lettere at blive godkendt til at få et boliglån uden om banken, og samtidig billigere end de fleste andre lånetyper.

Hvad er et pantebrev?

Lån penge til hus uden om banken i mindre byer

I de seneste år, er det i stigende grad blevet et problem for købere at få finansieret et boligkøb i mindre byer eller landsbyområder, hvor det kan være svært at sælge huset igen.

Hvis banken har mistanke om, at det kan blive svært at sælge huset igen, vil de ofte sige nej til at låne penge, da banken mener, at der er en stor risiko forbundet med boligkøbet. Også selvom du har en stabil økonomi, kan du risikere at banken ikke vil låne dig penge til et hus i et udkantsområde.

Dette har fået den konsekvens at flere og flere danskere som søge alternative veje for at få et boliglån, og i din forbindelse vælger mange at optage en såkaldt pantebrevslån uden om banken.

Lån til hus trods gæld

En anden grund til, at banken måske ikke vil låne penge, er hvis du allerede har gæld. Her kan et lån udenom banken fra Fairkredit også være en god løsning for dig, da det

Realkreditinstitutterne kigger selvfølgelig også på din økonomi, men fordelen ved at tage et ejendomskreditlån (tidligere kendt til pantebrevslån) som lån til bolig, uden om banken er netop at du nemmere kan få et lån, så du kan købe din drømmebolig.