Close menu Login

Har banken sagt nej til at finansiere dit boligkøb? Og er du på udkig efter en alternativ måde at låne penge på? Så kan vi måske hjælpe. Vi tilbyder nemlig lån uden om banken, (tidligere kaldt  pantebrevslån,), som uden tvivl er det bedste alternativ til realkreditlån. Et ejendomskreditlån er et lån uden om banken. 

Desværre bliver mange danskere afvist i banken eller hos realkreditinstituttet når de ansøger om  lån penge til huskøb. Derfor er vores ejendomskreditlån nødvendige og populære for tiden. Den væsentligste fordel ved ejendomskreditlån, som lånetype er kreditvurderingen er personlig. Der er ingen algoritme, som beslutter om du kan låne eller ej. I stedet kigger vi på helhedsbilledet af din situation, og ikke kun på tallene bag din økonomiske situation. Det betyder at vi ofte kan hjælpe folk, selvom banken har sagt ’nej’.

Der kan være flere grunde til, at banken ikke vil finansiere et boliglån:

  • Svingende indtægt (fx selvstændige)
  • Banken vurderer boligen kan være svær at sælge igen
  • For lav værdi på boligen
  • For meget gæld i forvejen
  • Andet

At banken siger nej betyder dog ikke at du ikke kan få et lån til hus, lejlighed eller andelsbolig. Ofte vil du i stedet kunne få et ejendomskreditlån på det private marked uden om banken.

Fordelene ved at låne uden om banken

Lavere kreditkrav

Det kan være nemmere at blive godkendt til et lån, da kravene til låntageren ofte er mindre hos alternative långivere. Dette skyldes, at bankerne har mere faste krav til din kreditværdighed, end vi f.eks. har hos Fairkredit.

Hurtigere ansøgningsproces

En anden fordel ved at låne uden om banken er, at processen kan være hurtigere. Bankerne kan have længere sagsbehandlingstider med faste langsommelige procedure. Alternative långivere kan oftest give dig et hurtigere svar på din låneansøgning.

Fleksible lånevilkår

Fleksibiliteten ved at låne uden om banken – som långiver, kan vi tilbyde løsninger, der passer til dine unikke behov. Vi kan tilpasse lånebetingelserne, så de passer til din personlige økonomi. Dette giver dig mulighed for at finde et lån, der passer til dit budget og livsstil. Långivere uden om banken tilbyder lån i friværdi.

Personlig service

Vi tør godt sige at vi hos Fairkredit, kan tilbyde vores kunder en markant bedre og mere personlig service, end du vil opleve i en bank.

Så hvis du overvejer at låne penge til boligkøb, er det absolut værd at undersøge dine muligheder for at låne uden om banken. Det kan være en god måde at få adgang til et lån til en bedre rente og fleksible lånevilkår.

Ulemperne ved at låne uden om banken

Det kan være fristende at overveje at låne penge uden om banken, men det er vigtigt at være opmærksom på de ulemper, der kan følge med.

Højere rente

En af de største ulemper ved at låne uden om banken er, at renten ofte er højere. Banker har normalt lavere renter end andre långivere, da de har adgang til billigere finansiering og er underlagt strengere regulering.

Kortere løbetid (max. 25 år)

Et andet problem ved at låne uden om banken er, at løbetiden ofte er kortere. Mange långivere har en max løbetid på 25 år, hvilket kan gøre det svært at tilpasse lånet til din økonomi.

Højere etableringsomkostninger

Endelig kan etableringsomkostningerne være højere, når man låner uden om banken. Det kan være gebyrer for at ansøge om et lån, eller omkostninger til at underskrive låneaftalen. Det er vigtigt at tage højde for disse omkostninger, når man sammenligner lånevilkår fra forskellige långivere.

Lån penge uden om banken til hus i mindre byer

De seneste år, er det blevet sværere at få finansieret et boligkøb i mindre byer eller landsbyområder, hvor det eventuelt kan være svært at sælge huset igen.

Hvis banken tror, at det kan blive svært at sælge huset igen, vil de ofte sige nej til at låne dig penge, da de mener risikoen er for stor. Også selvom du har en stabil økonomi. Derfor søger flere og flere uden om banken få at optage boliglån, når deres drømmebolig er placeret i mindre byer. Og her er et ejendomskreditlån er rigtig godt alternativ.

Få et boliglån uden om banken trods gæld

En anden grund til, at du måske ikke kan få et boliglån i banken, er hvis du allerede har gæld. Her kan et lån uden om banken hos Fair.kredit også være en god løsning for dig. Da vi ikke er en bank er vi nemlig ikke underlagt de samme regler, som penge- og realkreditinstitutterne, og har derfor mulighed for at tilbyde en alternativ måde at finansiere dine boligdrømme på.

Huslån uden bank

At optage et huslån uden bank kan være en god mulighed for dem, der ønsker at undgå bankernes strenge krav og gebyrer, som traditionelle banker ofte har. Der findes flere alternative långivere på markedet, heriblandt Fairkredit, som er fleksible i forhold til krav til sikkerhed og kreditvurdering.

Men, det er vigtigt at undersøge renter og gebyrer, da de kan være højere end de traditionelle banker. Det er vigtigt at undersøge långiverens legitimitet og kundeanmeldelser. Det er også en god idé at søge råd fra en økonom eller lignende, før man går videre med et lån uden bank, for at sikre sig det bedste tilbud.

Lån til dine boligdrømme trods skattegæld

Har du skattegæld eller anden gæld til det offentlige, vil du ofte blive afvist i banker, da banker i høj grad baserer deres kreditgivning på firkantet retningslinjer.

Hos Fair.kredit tilbyder vi en mere helhedsorienteret kreditgivning, som i mange tilfælde gør det muligt at få et lån, selvom du har en smule gæld til det offentlige. Har du en større gæld til det offentlige, kan vi sandsynligvis også hjælpe med en finansiering til indfrielse af gælden. Klik her for at læse mere om mulighederne for at låne penge trods gæld til det offentlige.

Interesseret i at høre nærmere?

Hvis du vil høre mere om dine muligheder din friværdi, eller hvordan vi kan hjælpe dig med at låne i den, har du følgende 3 muligheder: