Close menu Login

Drømmen om et sommerhus er stor for mange danskere. Der findes intet nemmere end at holde ferie i sit helt eget sommerhus – og det er ligeledes nemt at komme hjem igen, når man tilbringer ferie i det danske land. Men hvordan bliver drømmen om det skønne sommerhus til virkelighed? Før du kan skrive under på en købsaftale, skal du have styr på budgettet og finansiering af sommerhus. Med andre ord, har du rent faktisk råd til at købe sommerhuset? Og er der nogen, der vil låne dig pengene til det? 

Finansiering af fritidshus – hvilke muligheder er der?

Typer af finansiering af sommerhuse findes der ikke blot én af. Der er heldigvis flere af muligheder. 

Den mest traditionelle mulighed er at optage et lån gennem banken eller et realkreditinstitut. Hvis sommerhuset koster mindre en 500.000 kr., kan det godt betale sig kun at låne i banken. Hvorimod realkreditlån giver mere mening, når du skal låne til en dyrere fritidsbolig. Med de nuværende finansieringer af sommerhus regler gælder det dog, at du kun kan finansiere 75 % af købsprisen som realkreditlån. De sidste 25 % vil typisk være gennem banken og en udbetaling på min. 5 %. 

Det kan dog være en svær opgave at realisere sommerhus finansiering. Ejer du allerede én bolig, er banken eller realkreditinstituttet ikke altid med på idéen om at låne dig til endnu en ejendom. Det kan også være, at du ikke må låne til lige det sommerhus, der står øverst på listen. Fordi banken vurderer, at dit månedlige budget, husstandsindkomst eller rådighedsbeløb er for lavt. 

Heldigvis findes der en tredje mulighed for finansiering af fritidsbolig. Det er gennem et ejendomskreditlån hos Fairkredit. Hos os kan du låne helt op til 95 % af købesummen. Det vil sige, at du kan have lånet samlet ét sted. Men hvad koster lånet så? Du kan bruge vores finansiering af sommerhus beregner til at se de månedlige udgifter på lånet. Husk dog selv at regne med, hvilke andre faste månedlige udgifter du kommer til at have på sommerhuset. 

Selvom de månedlige udgifter kan virke høje, skal du også tænke indtægter for udlejning af sommerhuset ind i budgettet. Der er kommet nye udlejningsregler, hvor man har et højere skattefradrag, når man udlejer sin fritidsbolig. Det gør det kun endnu mere attraktivt at købe et sommerhus! 

Så sæt dig ned, og lav et realistisk budget i dag eller send os en låneansøgning. Så finder vi sammen ud af, hvor meget du kan købe fritidshus for. Hvem ved? Måske har du råd til at købe sommerhuset på drømmebeliggenheden?

Er du stadig i tvivl om det er en god idé at lån til køb af sommerhus uden om banken? Så at du naturligvis mere end velkommen til at ringe ind på tlf. 70272726 og få en gratis og uforpligtende snak om dine mulighederne for at låne til sommerhuset.

Simpel finansiering af sommerhusgrund hos Fairkredit

Drømmen om et sommerhus starter for nogle med fundet af den perfekte sommerhusgrund. I dette scenarie skal der derfor regnes på både prisen af grunden og hvad det koster at bygge det helt ideelle sommerhus.

Hos Fairkredit tilbyder vi billig finansiering af sommerhus, hvad enten det er en fritidsgrund eller et “færdigt” sommerhus, du vil købe. 

Det kan også være, at du står i den situation, at du allerede har en fritidsbolig? Som du drømmer om at sætte i stand. Hos Fairkredit kan du også belån sommerhus. Det gør du ved at udfylde en låneansøgning om at låne i friværdien. Du får altid svar inden for 24 timer!

Læs også Lån i fast ejendom