Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

At investere i et sommerhus er en drøm for mange, men det kan også være en udfordrende proces, især hvis du lige er blevet afvist af banken. Årsagen kan være beliggenheden, din alder eller måske fordi du ikke har et højt nok rådighedsbeløb. Men frygt ikke, banken er på ingen måde den eneste løsning. Hos Fairkredit har vi hjulpet kunder med at realisere deres boligdrømme i over et årti, og vi kan også hjælpe dig. I dette blogindlæg vil vi dække alt, hvad du skal vide, før du investerer i sommerhus.

Forskellige finansieringsmuligheder for sommerhusejere

Når du overvejer at investere i sommerhus, er det vigtigt at kende de forskellige finansieringsmuligheder, der er tilgængelige. Traditionelle banklån er en mulighed, men som mange har oplevet, kan bankerne være strenge med deres krav. Her er nogle alternative finansieringsmuligheder:

 1. Pantebrevslån: Fairkredit tilbyder pantebrevslån, som er en fleksibel løsning, især hvis du er blevet afvist af banken. Vi vurderer din samlede økonomiske situation og ser ud over de traditionelle lånekriterier.
 2. Lån i friværdi: Hvis du allerede ejer en bolig og har opbygget friværdi, kan du bruge denne til at finansiere købet af et sommerhus. Dette kan være en fordelagtig løsning, da renterne ofte er lavere end ved andre lånetyper.
 3. Realkreditlån: For nogle kan realkreditlån være en mulighed, men det afhænger af ejendommens værdi og din økonomiske situation. Realkreditlån kan tilbyde lavere renter, men kravene kan være strenge.

Fordele og ulemper ved at investerer i et sommerhus

At låne til et sommerhus har både fordele og ulemper, som du bør overveje nøje, før du træffer en beslutning.

Fordele:

 • Øget livskvalitet: Et sommerhus giver dig mulighed for at tage på ferie og slappe af, når du har lyst.
 • Investering: Ejendomspriserne stiger ofte over tid, hvilket kan gøre dit sommerhus til en god investering.
 • Udlejning: Du kan leje sommerhuset ud, når du ikke bruger det, hvilket kan hjælpe med at dække omkostningerne.

Ulemper:

 • Løbetid og renter: Lånet skal betales tilbage, og renterne kan variere. Det er vigtigt at sikre sig, at man har råd til de månedlige afdrag.
 • Vedligeholdelsesomkostninger: Et sommerhus kræver vedligeholdelse, hvilket kan blive en ekstra omkostning.
 • Markedsrisici: Ejendomsmarkedet kan variere, og værdien af dit sommerhus kan falde, hvilket kan påvirke din investering.

Hvordan du kan bruge friværdien i din primære bolig til at finansiere sommerhuskøbet

En af de mest effektive måder at finansiere et sommerhuskøb på er ved at bruge friværdien i din primære bolig. Her er hvordan det fungerer:

 1. Vurder din friværdi: Få en vurdering af din primære boligs værdi og træk det beløb, du skylder, fra. Dette giver dig din friværdi.
 2. Ansøg om lån i friværdien: Med friværdien som sikkerhed kan du ansøge om et lån. Dette lån kan ofte have lavere renter, da det er sikret mod din ejendom.
 3. Brug lånet til sommerhuskøbet: Når lånet er godkendt, kan du bruge pengene til at købe dit sommerhus. Dette kan være en fleksibel og økonomisk fordelagtig måde at finansiere dit køb på.

Fairkredit kan hjælpe dig

Har banken sagt nej? Fortvivl ikke. Fairkredit tilbyder pantebrevslån, som kan hjælpe dig med at finansiere dig når du investerer i sommerhus, selvom du er blevet afvist af banken. Besøg Fairkredit for at ansøge om pantebrevslån og gøre din drøm om et sommerhus til virkelighed. Hvis du vil lære mere om fordelene ved at eje kontra at leje, kan du besøge Fra lejer til boligejer.

Konklusion

Når du investerer i sommerhus er det en stor beslutning, men med den rette viden og finansiering kan det blive en realitet. Husk, at banken ikke er den eneste løsning – Fairkredit er her for at hjælpe dig. Ved at overveje forskellige finansieringsmuligheder, afveje fordele og ulemper og udnytte friværdien i din primære bolig, kan du finde den bedste løsning for dig og din familie.