Close menu Login

Her på siden kan du blive klogere på lånetypen Ejendomskreditlån, som henvender til danskere, som på trods af en sund økonomi ikke kan opnå kreditgodkendelse til at få et realkreditlån i banken. Lånetypen er kendt for gennemskueligt lånevilkår, og kan både bruges i forbindelse med lån til boligkøb og lån i friværdien i en eksisterende bolig.

Ejendomkreditlån, som er et af husejernes foretrukne kreditlån, adskiller sig primært fra realkredit- og banklån, ved at de kun formidles af selvstændige ejendomskreditselskaber og boligkreditformidlere, og altså IKKE i bankerne.

En anden væsentlig fordel, er at lånene finansieres af professionelle investorer og långivere, som ligeledes er uafhængige af bankerne, og derfor heller ikke tynget af den samme hårde regulering. Dette betyder, at det er væsentligt lettere at blive kreditgodkendt til et ejendomskreditlån sammenlignet med f.eks. et realkreditlån.

Løbetiden på et ejendomskreditlån kan variere fra 1 år og optil 25 år. I særlige tilfælde kan det også lade sig gøre at få en løbetid på hele 30 år. Ønsker du afdragsfrihed i en periode, eller et såkaldt stående lån er dette også ofte en mulighed med ejendomskreditlån.

Hvad koster et ejendomskreditlån?

Der er flere ting som man skal kigge på for at vurdere prisen på et ejendomskreditlån. Her vil vi anbefale at du kigger på renten, udbetalingskursen, indfrielseskursen og etableringsomkostninger.

Renten:

Renten på ejendomskreditlån variere typisk mellem 7-11%. Det er både muligt at vælge fast- og variabelt forrentede ejendomskreditlån. Der vil typisk være lidt at spare på renten nu og her ved at vælge variabel rente, men dette bør naturligvis altid opvejes mod risikoen for at renten kan stige. Ca. 90% af kunderne i Fairkredit får fast rente på deres lån.

Bemærk at rentefastsættelsen på de enkelte hos ikke sker hos Fairkredit, men ude hos de enkelte långivere og i professionelle investorer som byder ind på lånene.

Udbetalingskurs:

Du er som låntagere interesseret i at udbetalingskurs er så høj som muligt, da dette gør at du kan reducere dit kurstab, og dermed også de samlede etableringsomkostninger ved låneoptagelsen, mest muligt.

Udbetalingskursen er som udgangspunkt et udtryk for, hvor meget investor/långiver vil betale for lånet, og jo højere udbetalingskurs der er på mål, jo mere vil de betale for lånet og jo lavere etableringsomkostninger vil du få som låntager.

Indfrielsekurs:

Indfrielseskurs er et udtryk for prisen for en førtidig indfrielse af dit lån, hvilket er aktuelt hvis du ønsker at indfri dit lån. Dette kan typisk være aktuelt i forbindelse med en et boligsalg eller blot en omlægning af eksisterende gæld. Indfrielseskursen på ejendomskredit- og pantebrevslån variere typisk mellem kurs 103 og kurs 105, hvilket betyder at du som låntager i forbindelse med en førtidig indfrielse skal betale din restgæld tillagt 3 – 5%.

Etableringsomkostninger:

I forbindelse med optagelse af et ejendomskreditlån, vil der uundgåeligt være nogle etableringsomkostninger til oprettelse af lånet. Disse omkostninger går typisk til formidleren, f.eks. Fairkredit, som naturligvis skal have et beløb for at formidle lånet, lave lånedokumenter, tinglyse lånet osv.

Det er forskelligt mellem aktørerne i markedet, hvordan og hvor tydeligt, etableringsomkostningerne opgøres. Hos Fairkredit tror vi på 100% gennemsigtighed hvorfor vi i alle lånetilbud gør det tydeligt for låntager hvor meget Fairkredit tjener på at formidle lånet.

Har du modtaget et lånetilbud, og alligevel svært ved at gennemskue de samlede omkostninger? Så er du ikke alene om at have det sådan. Vi oplever faktisk at der er flere aktører i markedet, særligt indenfor pantebrevslån, som gør alt hvad de kan skjule og kamuflere deres uhensigtsmæssige høje etableringsomkostningerne.

I det tilfælde kan du bruge følgende formel:

Etableringsomkostninger = Hovedstol – tinglysningsafgift – låneprovenu

Kan vi hjælpe dig?

Overvejer du at låne udenom bankerne med ejendomskreditlån eller pantebrev, anbefaler vi at du giver os et kald på tlf. 70272726 og får en uforpligtende snak om dine konkrete muligheder for at lån med en af vores kompetente kreditkonsulenter.

Du er naturligvis også velkommen til at starte din ansøgning online her på siden.