Cookie mærket

Historisk har det kun været muligt at optage lån til køb af andelsbolig gennem banken. Dette er dog ikke længere tilfældet. I dag er det blevet muligt at optage andelsboliglån gennem den nye alternative låneform ejendomskreditlån.

Når du først har fundet andelsboligen, er det med at kunne slå til hurtigst muligt, da disse kan være rigtig vanskeligt at finde. Derfor er det vigtigt at du har styr på din finansiering, så du kan sige “JA TAK” med det samme du får tilbudt drømmeandelsboligen.

Andelsboliglån uden om banken

Hos Fairkredit kan du optage andelsboliglån uden om banken. De væsentligste fordele ved et andelsboliglån uden om banken, er at du typisk kan få svar på din låneansøgning indenfor blot 48 timer. Derudover er det væsentlig lettere at blive kreditgodkendt uden om banken.

Andelsboliglån med fast rente

En anden væsentlig fordel ved andelsboliglån uden om banken, er det giver dig mulighed for at få et lån til andelsbolig med fast rente, hvilket i mange år at været umuligt i banken.

Ulempen ved andelsboliglån uden om banken, er at rente sommetider kan være en smule højere end for et lån til andelsbolig gennem banken.

Konkret ligger renten typisk i niveauet 3-10% i variabel rente hos bankerne. Til sammenligning ligger renten på tilsvarende boliglån hos Fairkredit på 5-9%,.

Andelsboliglån hos Fairkredit med variabel rente koster oftest mellem 5-7%, mens tilsvarende fastforrentede boliglån typisk koster omkring 7-9%.

Øvrige fordele ved andelsboliglån uden om banken

Lån til andelsbolig uden om banken, vil typisk være af lånetypen ejendomskreditlån eller pantebrevslån.

Fælles for disse lånetyper er, at lånet er uopsigeligt fra långivers sige, modsat f.eks. banklån og andelsboliglån optaget i banken.

Det betyder konkret, at banker altid sikre sig muligheden for at kunne opsige et andelsboliglån indenfor et tidsfrist typisk 1-6 måneder. Dette kan være en stor risiko, i tilfælde af at banken skulle gå konkurs eller ende hos Finansiel Stabilitet.

Som nævnt er dette IKKE en risiko med et ejendomskredit- eller pantebrevslån hos Fairkredit, da det i lånedokumenterne altid fremgår at lånet er uopsigeligt fra långivers side, såfremt at låntager (debitor) blot betaler sine terminsydelser rettidigt.

Lån op i friværdien i din andelsbolig

Hos Fairkredit kan du også lån op i friværdien i din andelsbolig, selvom dette oftest er så godt som umuligt i banken. Vi anbefaler at du har en friværdi på min 25-30% af andelsboligens værdi, for at lån op i friværdien, men dette er blot en simpel tommelfingerregel.

Øverst på siden kan du beregne et lån i friværdi på din andelsbolig ved at klikke på fanen friværdi øverst på låneberegneren.

Interesseret?

Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at få et lån til køb af andelsbolig uden om banken, har du følgende 3 muligheder:

  • Start din låneansøgning øverst på denne side
  • Kontakt os på tlf. 70 27 27 26 for en uforpligtende samtale om dine muligheder for at låne
  • Skriv også en mail på info@fairkredit.dk