Close menu Login

Billige andelsboliger er særligt i storbyerne en mangelvare. Når man først er heldig nok til at finde én, kræver det ofte at man er i stand til at slå til med det samme. I dette indlæg vil vi forsøge at klæde dig bedste muligt på til dit kommende, og muligvis første andelsboligkøb. Vi vil ligeledes gennemgå nogle at de overvejelser du bør gøre dig i forbindelse med finansiering af andelsboligen. Læs med og blive klogere på køb af andelsbolig og få gode råd til at sikre dig det bedste andelsboliglån.

Historisk har det kun været muligt at optage andelsboliglån hos bankerne. Dette er dog ikke længere tilfældet, for tiderne hvor bankerne havde monopol på andelsboligfinansieringer er ovre. I dag er det blevet muligt at optage andelsboliglån uafhængig af bankerne hos ejendomskreditselskaber, som f.eks. Fairkredit.

Andelsboliglån uden om banken

Ejendomskreditlån hos Fairkredit anvendes hyppigt til finansiering af andelsboliger. Særligt for denne lånetype er at den kun udbydes hos ejendomskreditselskaber, som der godkendt hos Finanstilsynet, og altså ikke hos bankerne.

Fordelen ved ejendomskreditlån er at det, er lettere at blive kreditgodkendt ved denne lånetype end f.eks. andelsboliglån gennem banken. Dette skyldes delvist at rente på ejendomskreditlån til tider er højere, og derved er långivere villige være mere løsningsorienteret, hvilket gør at du i sidste ende som ansøger har lettere ved at blive kreditgodkendt.

I praksis er investorerne således i konkurrence om at tilbyde dig de mest attraktive lånevilkår, hvilket er din garanti for de bedste lånevilkår uden om banken.

Ønsker du fast rente på dit lån til køb af andelsbolig, er et andelsboliglån baseret på et ejendomskreditlån hos Fairkredit det rette valg. Dette at banker af mystiske årsager KUN tilbyder andelsboliglån med variabel rente.

Den væsentligste fordel ejendomskreditlån at de formidles 100% uafhængig af bankerne, hvilket gør at man som låneansøger ikke skal ligge under for bankerne gammeldags kassetænkning. Dette betyder i praksis, at du kan forvente at opleve følgende hos Fairkredit:

 1. Højere serviceniveau
 2. Hurtigere svartid
 3. Markant større sandsynlighed for at blive kreditgodkendt.

Hvis du er i tvivl om ovenstående udsagn er rigtig, kan du prøve at tjekke vores anmeldelser på Facebook, Google og Trustpilot. De fleste af vores kunder giver os ret 😉

Derfor skal du vælge andelsboliglån uden om banken

Ejendomskreditlån adskiller sig fra de traditionelle andelsboliglån gennem bankerne på en række væsentlige parametre.

 • Ejendomskreditlån formidles uafhængige af bankerne hos ejendomskreditselskaber (altså udenom bankerne), hvilket gør at det er væsentligt hurtigere at ansøge og lettere at blive kreditgodkendt til.
 • En anden væsentlig fordel er, at ejendomskreditlån per definition er uopsigelige for långiver (tilsvarende realkreditlån), hvilket betyder at du som forbruger er sikret at lånet ikke bliver opsagt til straks indfrielse.
 • Mulighed for at få en fast rente, som reelt er en fast rente. Simpelt ikke?

Fastsættelse af lånevilkår

Lånevilkår på et hvilket som helst lån, vil altid blive fastsat ud fra hvor attraktivt långivere synes det er at tilbyde lånet. Således vil en ansøger med stor opsparing og sund økonomi næsten altid bliver tilbudt en lavere rente, end en ansøger med dårligt økonomi.

Udover rente skal man som andelsboligkøber også være opmærksom på eventuelle ekspeditionsgebyrer, stiftelsesomkostninger og indfrielsesvilkår.

Indfrielse af andelsboliglån

De fleste andelsboliglån kan indfries med 3 måneders varsel til en termin, til en indfrielseskurs på 103-105. Det betyder, at du med de fleste andelsboliglån på markedet med relativt kort varsel ville kunne opsige dit lån, hvis du skal flytte eller omlægge til et billigere lån.

Hvad er renten på andelsboliglån uden om banken?

Renten på ejendomskreditlån ligger typisk i niveauet 7-11%, og kan derfor ofte være konkurrencedygtig med bankernes andelsboliglån. Til sammenligning ligger renten typisk i niveauet 3-10% i variabel rente hos bankerne.

Selvom renten på andelsboliglån i ganske få tilfælde vil være lavere hos bankerne, bør du som forbruger overveje om fordelen ved en reelt fast rente og et 100% uopsigeligt lån (gælder kun for kreditor) ikke er værd at betale en smule mere i rente for?

Andelsboliglån med fast rente

En anden væsentlig fordel ved ejendomskreditlån som andelsboliglån uden om banken, er at lånetypen giver dig mulighed for at få et lån til andelsbolig med fast rente, hvilket historisk har været umuligt at få i banken.

Andelsboliglån hos Fairkredit med variabel rente er typisk 1-2% billigere end fastforrentede boliglån typisk koster omkring 8-11%.

Ca. 90% af alle låntagere hos Fairkredit vælger fast rente, da fordelen (besparelsen) for mange er for lille i forhold til den potentielle risiko for en rentestigning. Er du i tvivl om fast- eller variabel rente er det rigtige for dig, skal vi nok forsøge at vejlede efter bedste evne.

Danmarks hurtigste andelsboliglån

Når du først har fundet andelsboligen, er det med at kunne slå til hurtigst muligt, da disse kan være rigtig vanskeligt at finde. Derfor er det vigtigt at du har styr på din finansiering, så du kan sige “JA TAK” med det samme du får tilbudt drømmeandelsboligen.

Vi anbefaler derfor at du er ude i god tid og sørger for at finansieringen er på plads inden du for alvor går igang med jagten på din kommende andelsbolig.

Har du ikke været ude i god tid og styr på finansieringen, men har en konkret andelsbolig på hånden? I den situation anbefaler vi er du opretter din låneansøgning her på siden, og efterfølgende ringer til os på telefon 70 27 27 26 og oplyser at der er tale om en hastesag.

Andelsboliglån beregner

En andelsboliglån beregner er et godt værktøj til dig, der er på boligjagt. Vores andelsboliglån beregner lader dig se den månedlige udgift på lånet. Det vil sige, alt efter om du vælger et lån med fast eller variabel rente. Du kan ligeledes justere løbetid, andelsboligens pris samt din ønskede udbetaling med vores andelsboliglån beregner. 

Fairkredit tilbyder konkurrencedygtige ejendomskreditlån til andelsboliger. Hos os er det lettere at blive kreditgodkendt. Brug vores låneberegner til andelsbolig, og se om du har råd til at låne til drømmeboligen!

Lån til andelsbolig beregner

Andelsboliger er blevet populære. Både som lejligheder og rækkehuse. Det er et godt valg, hvis man befinder sig et sted mellem at leje og at købe. Her køber du nemlig en andel i foreningen. Ofte er de nemme at sælge igen, hvis foreningen har en sund økonomi. Men hvordan får du en realistisk låneberegning andelsbolig? På mange bankinstitutters hjemmesider finder du en andelsboliglån beregner. Det kan også være, at du allerede har haft et møde i banken. Så kan du nemt sammenligne deres tilbud med vores ved at bruge vores andelsboliglån beregner. 

Når du bruger andelsboliglån beregner, kan du både se låneudgiften med variabel eller fast rente. Vi tilbyder løbetid på 25 år, men du kan også vælge en kortere løbetid. Desuden kan du også justere på, om du vil finansiere mere end 5 % i udbetaling. Med vores andels låneberegner kan du derfor få et præcist overblik over, hvad lånet vil koste dig hver måned. 

Beregn andelsbolig lån hos Fairkredit, og send din låneansøgning online i dag! Du får altid svar indenfor 24 timer.

Hvad koster det at låne andelsbolig?

Hvad koster det at låne til en andelsbolig? Et almindeligt andelsboliglån i banken har typisk en rente på 3-10 %. Dog er der nogen usikkerhed forbundet med at optage et andelsboliglån i banken. Hvis banken går konkurs, risikerer man, at lånet bliver opsagt indenfor 1-6 måneder. 

Ejendomskreditlån er et dyrere alternativ til realkreditlån. Men når det gælder andelsboliglån, så er de faktisk ret konkurrencedygtige med en rente på 7-11 %. Desuden er der også mere sikkerhed i at låne hos professionelle investorer. Her er lånet uopsigeligt fra långivers side, medmindre man misligholder aftalen. 

Når du bruger vores lån andelsbolig beregn funktion, er det nemt for dig at sammenligne med det udspil, du har fået fra banken. Hvis du generelt vil vide, hvad det koster dig om måneden at købe andelsboligen, skal du også huske at medregne: månedlige udgifter til andelsboligforeningen og eventuelle udgifter til fælleslån. 

Beregn lån andelsbolig her på siden, og send din låneansøgning allerede i dag! Vi garanterer svar indenfor 24 timer. 

Andelsbolig finansiering beregner 

Det er sjældent, at man har penge sat til side, så man kan købe sin andelsbolig kontant. Derfor låner man ofte en del af pengene i banken. Men det er ikke alle, der kan optage lånet til deres drømmeandelslejlighed. Flere får nej, fordi de er unge, studerende, selvstændige, enlige, eller hvis de har gæld eller ikke opfylder alle bankens krav. 

Heldigvis er der flere måder at låne til andelsbolig på. Fairkredit formidler attraktive ejendomskreditlån mellem professionelle investorer og købeklare danskere. Brug vores låneberegner andel og se din månedlige udgift!

Andelsboligforeningens økonomi

En andelsbolig vil altid være en del af en andelsboligforening. For at vurdere om du har fundet en attraktiv andelsbolig er det væsentligt at kigge på foreningens økonomi og vedtægter.

For at vurdere en andelsboligforenings økonomi, skal du helst kunne sætte flueben ved følgende:

 • Er der positiv egenkapital i foreningen?
 • Der må ikke være såkaldte “SWAP-lån” i foreningen
 • Andelsforeningens gæld må helst ikke udgøre mere en foreningens egenkapital (tommerfingerregel)
 • Er der overskud på seneste årsregnskab?

Sidst men ikke mindst, skal du naturligvis have plads i dit økonomiske råderum til at betale både den månedlige boligafgift til andelsboligforeningen og samtidig betale af på andelsboliglånet til din bank eller anden långiver.

Det at vurdere økonomien i en andelsboligforening, kan selv for professionelle økonomer være vanskeligt, hvorfor det er helt naturligt hvis du synes at ovenstående økonomi-snak er ren “volapyk”. I så fald kan du med fordel spørge din långiver, da de fleste udbydere af andelsboliglån også er eksperter i vurdere økonomien i andelsboligforeninger.

Lån til andelsbolig

Du skal egentlig opfatte et andelsboliglån som et helt almindeligt lån i banken. Der et typisk tale om et lån af typen annuitetslån, hvor du tilbagebetaler en fast ydelse hver måned i hele lånets løbetid.

I forhold til renten på andelsboliglån er det også en anden vigtig pointe: At renten typisk er del højere end hvis du f.eks. have købt et hus eller ejerlejlighed.

Andelsboliglån er dyrere end realkreditlån, da långivers muligheder for at tage pantsikkerhed i boligen, er knap så gode som andre boligtyper. Andelsboliglån er typisk en form for banklån, da realkreditinstitutterne ikke tilbyder andelsboliglån.

Modsat realkreditlån, kan et ejendomskreditlån hos Fairkredit også anvendes som lån til andelsbolig. 

Rentefastsættelsen på andelsboliglånet afhænger typisk af låneansøgers økonomi, andelsforeningens økonomi samt boligens stand og beliggenhed.

Ønsker du at låne til andelsbolig i banken, kan rente svinge fra cirka 2 til 13 procent. Således er der ingen garanti for at et andelsboliglån i banken er hverken dyrere eller billigere end et andelsboliglån hos Fairkredit.

Lån op i friværdien i din andelsbolig

Hos Fairkredit kan du også lån op i friværdien i din andelsbolig, selvom dette oftest er så godt som umuligt i banken. Vi anbefaler at du har en friværdi på min 20-30% af andelsboligens værdi, for at lån op i friværdien, men dette er blot en simpel tommelfingerregel.

Er du i tvivl om hvorvidt du kvalificere til en lån i friværdi i din andelsboligen, kan du gratis og uforpligtende ansøge online, eller få en uforpligtende snak med en af vores kompetente kreditkonsulenter på telefon 70272726.

Øverst på siden kan du beregne et lån i friværdi på din andelsbolig ved at klikke på fanen friværdi øverst på låneberegneren. Alternativ kan du beregner hvad det koster er låne til køb af andelsbolig vha. vores låneberegner andelsboliglån.

Interesseret?

Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at få et lån til køb af andelsbolig eller at låne op i friværdien på din eksisterende andelsbolig, har du følgende 3 muligheder:

 • Start din låneansøgning øverst på denne side
 • Kontakt os på tlf. 70 27 27 26 for en uforpligtende samtale om dine muligheder for at låne
 • Skriv også en mail på info@fairkredit.dk