Cookie mærket

Historisk har det kun været muligt at optage lån til køb af andelsbolig (læs: andelsboliglån) gennem banken. Dette er dog ikke længere tilfældet. I dag er det blevet muligt at optage andelsboliglån gennem den nye alternative låneform ejendomskreditlån.

Ejendomskreditlån adskiller sig fra de traditionelle andelsboliglån gennem bankerne på en række parametre. Det væsentligste parameter er, at ejendomskreditlån alene formidles af uafhængige boligkreditformidlere og ejendomskreditselskaber (altså udenom bankerne), hvilket gør at det er væsentligt hurtigere at ansøge og lettere at blive kreditgodkendt til.

En anden væsentlig fordel er, at ejendomskreditlån per definition er uopsigelige for långiver (tilsvarende realkreditlån), hvilket betyder at du som forbruger er sikret at lånet ikke bliver opsagt til straks indfrielse.

Andelsboliglån uden om banken

Hos Fairkredit kan du optage andelsboliglån uden om banken. De væsentligste fordele ved et andelsboliglån uden om banken, er at du typisk kan få svar på din låneansøgning indenfor blot 48 timer. Derudover er det væsentlig lettere at blive kreditgodkendt uden om banken.

Andelsboliglån med fast rente

En anden væsentlig fordel ved ejendomskreditlån som andelsboliglån uden om banken, er at lånetypen giver dig mulighed for at få et lån til andelsbolig med fast rente, hvilket historisk har været komplet umuligt at få i banken.

Andelsboliglån hos Fairkredit med variabel rente koster oftest mellem 5-7%, mens tilsvarende fastforrentede boliglån typisk koster omkring 7-9%.

Øvrige fordele ved andelsboliglån uden om banken

Lån til andelsbolig uden om banken, vil typisk være af lånetypen ejendomskreditlån eller pantebrevslån.

Fælles for disse lånetyper er, at lånet er uopsigeligt fra långivers side, modsat f.eks. banklån og andelsboliglån optaget i banken.

Det betyder konkret, at banker altid sikre sig muligheden for at kunne opsige et andelsboliglån indenfor et tidsfrist typisk 1-6 måneder. Dette kan være en stor risiko, i tilfælde af at banken skulle gå konkurs eller ende hos Finansiel Stabilitet.

Som nævnt er dette IKKE en risiko med et ejendomskredit- eller pantebrevslån hos Fairkredit, da det i lånedokumenterne altid fremgår at lånet er uopsigeligt fra långivers side, såfremt at låntager (debitor) blot betaler sine terminsydelser rettidigt.

Hvad er renten på andelsboliglån uden om banken?

Renten op ejendomskredit er typisk yderst konkurrencedygtig med bankernes andelsboliglån. Renten på ejendomskreditlån ligger typisk i niveauet 5-9%. Til sammenligning ligger renten typisk i niveauet 3-10% i variabel rente hos bankerne.

Selvom renten på andelsboliglån i ganske få tilfælde vil være lavere hos bankerne, bør du som forbruger overveje om fordelen ved en reelt fast rente og et 100% uopsigeligt lån (gælder kun for kreditor) ikke er værd at betale en smule mere i rente for?

Danmarks hurtigste andelsboliglån

Når du først har fundet andelsboligen, er det med at kunne slå til hurtigst muligt, da disse kan være rigtig vanskeligt at finde. Derfor er det vigtigt at du har styr på din finansiering, så du kan sige “JA TAK” med det samme du får tilbudt drømmeandelsboligen.

Vi anbefaler derfor at du er ude i god tid og sørger for at finansieringen er på plads inden du for alvor går igang med jagten på din kommende andelsbolig.

Har du ikke været ude i god tid og styr på finansieringen, men har en konkret andelsbolig på hånden? I den situation anbefaler vi er du opretter din låneansøgning her på siden, og efterfølgende ringer til os på telefon 70 27 27 26 og oplyser at der er tale om en hastesag.

Lån op i friværdien i din andelsbolig

Hos Fairkredit kan du også lån op i friværdien i din andelsbolig, selvom dette oftest er så godt som umuligt i banken. Vi anbefaler at du har en friværdi på min 20-30% af andelsboligens værdi, for at lån op i friværdien, men dette er blot en simpel tommelfingerregel.

Er du i tvivl om hvorvidt du kvalificere til en lån i friværdi i din andelsboligen, kan du gratis og uforpligtende ansøge online, eller få en uforpligtende snak med en af vores kompetente kreditkonsulenter på telefon 70272726.

Øverst på siden kan du beregne et lån i friværdi på din andelsbolig ved at klikke på fanen friværdi øverst på låneberegneren. Alternativ kan du beregner hvad det koster er låne til køb af andelsbolig vha. vores låneberegner andelsboliglån.

Interesseret?

Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at få et lån til køb af andelsbolig uden om banken, har du følgende 3 muligheder:

  • Start din låneansøgning øverst på denne side
  • Kontakt os på tlf. 70 27 27 26 for en uforpligtende samtale om dine muligheder for at låne
  • Skriv også en mail på info@fairkredit.dk