Close menu Login

Har du brug for at låne penge til et huskøb? Så er du kommet til det rette sted! Hos Fair.kredit tilbyder vi nemlig ejendomskreditlån, som er godt og sikkert alternativ til bank- og realkreditlån. Fair.kredit kan hjælpe uanset om du har brug at lån penge til huskøb, låne op i friværdien eller omlægge eksisterende boliggæld. Lånetypen egner sig primært til danskere, som enten ikke kan, eller vil, låne i banken eller realkreditinstituttet.

Prøv vores låneberegner ovenfor ved at indtaste den forventet købspris og udbetaling, for at se hvad et ejendomskreditlån vil koste dig.

Ønsker du i stedet et lån i friværdi, skal du klikke her.

Ejendomskreditlån blev tidligere kaldt et pantebrevslån og bliver lavet udenom banken. Lånetypen ejendomskreditlån er formentlig markedets mest simple og gennemskuelige, fordi 90% af lånene er med fast rente. Derudover er der hverken bidragssatser eller andre variable rentetillæg.

Lidt om lånetypen

Ejendomskreditlån er særligt velegnet til finansiering af boligkøb under 1 million. I landområderne eller kan man ofte få en fornuftig bolig til under 1 million, men her er det tilsvarende vanskeligere at blive godkendt til et realkreditlån. Dette skyldes at bankerne vurderer risikoen for udlån i yderområderne er markant højere end i byerne. Derfor oplever vi, at ejendomskreditlån bliver brugt af flere og flere.

Renten på ejendomskreditlån er en smule højere end realkredit- og banklån og ligger typisk i niveauet 5-9%. Renten varierer afhængig af om, at du ønsker et fast- eller variabelt forrentet lån. Ved fastforrentet lån ligger rente typisk på 7-9%, og på 5-8% ved et variable forrentet lån.

Løbetiden på ejendomskreditlån kan være på alt fra 1 til 25 år. Det er primært op til dig som låntager, at bestemme hvilket løbetid du ønsker. Bemærk dog at der kan være rigtig mange penge at spare ved at vælge en kort løbetid.

En anden væsentlig fordel ved den lånetype er, at den modsat banklån er uopsigelig fra långivers side, så længe du som låntager blot betaler dine terminer. Det betyder, at du fx. ikke risikere, at dit lån blive krævet indfriet i det tilfælde at långiver skulle gå konkurs.

Samtidig har lånet en fast indfrielseskurs, der betyder at du altid kan indfri lånet igen når det passer dig, og til en fast pris, som er uafhængig af tilstanden på de finansielle markeder. Dette skyldes at der på ejendomskreditlån altid er en fast indfrielseskurs.

Denne faste indfrielseskurs gør faktisk lånetypen oplagt som mellemfinansiering, da den let og hurtigt kan indfries med et billigt realkreditlån når dette er muligt.

Lån penge til huskøb uden om banken

Hos Fair.kredit har vi specialiseret os i at hjælpe danskere, som er blevet afvist i banken med boliglån. Vi er ikke en bank og derfor er vi ikke underlagt de samme regler, som penge- og realkreditinstitutterne er. Det betyder at vi har mulighed for at tilbyde dig en alternativ måde at finansiere dine boligdrømme på. Vi kigger på hele billedet, og ikke kun på tallene bag din økonomiske situation, hvilket betyder at vi ofte kan hjælpe folk, selvom banken har sagt ’nej’.

Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at låne penge til din drømmebolig, så udfyldt vores låneformular eller ring til os på tlf. 70272726 for en uforpligtende snak.

Også relevant til belåning af friværdi

Ejendomskreditlån kan også bruges til at lån i friværdien på din nuværende bolig. Faktisk udgør lån i friværdi ca. 50% af alle lån formidlet gennem Fair.kredit.

For at kunne låne op i friværdien, er det naturligvis væsentligt at du har tilstrækkelig friværdi i din bolig. Som hovedregel kan du hos Fair.kredit låne op til 95% i din boligs friværdi.

Er du i tvivl om, hvordan du finder din friværdi og hvor meget du kan låne, kan du med fordel prøve vores online boliglånsberegner, som helt sikkert vil være behjælpelig.

Med vores låneberegner til lån i friværdi kan ud fra dine oplysninger om boligens forventede værdi, størrelsen på din eksisterende restgæld og dit forventede lånebehov, få et estimat på hvad et boliglån hos os vil koste dig.

Har du tilstrækkelig friværdi i din bolig bestemmer du selv hvad pengene skal bruges til, dog kan der være konkrete tilfælde, hvor det kan forbedre dine lånemuligheder, hvis lånet skal bruges til at forbedre boligen yderligere. De mest typiske formål med lån i friværdi hos Fair.kredit er: Indfrielse af dyre forbrugslån, lån til indfrielses af gæld til det offentlige og lån til renovering af bolig.

Prøv vores låneberegner ved at klikke her: Låneberegner – Lån i friværdi

Overvejer du nedsparingslån?

Nedsparingslån er typisk kun relevant for seniorer +60 år, med stor friværdi i boligen og som har et ønske om at forsøde tilværelsen med et lån i friværdien. Fordelen ved et nedsparingslån gennem Fair.kredit