Cookie mærket

Har du bruge for at lån penge til huskøb, er du kommet til det rette sted. Fairkredit tilbyder ejendomskreditlån, som er ny lånetype henvendt mod danskere som gerne vil have fornuftige lånevilkår, men som enten ikke kan, eller vil låne i banken eller realkreditinstituttet.

Prøv selv vores låneberegner ovenfor ved at indtaste forventet købspris og udbetaling, for at se hvad et ejendomskreditlån vil koste dig.

Ønsker du i stedet et lån i friværdi, kan du klikke her

Lidt om lånetypen

Ejendomskreditlån er et boliglån til mange danskere som ikke passer ned i bankernes såkaldte “kassetænkning”, da lånene bliver laver uden om bankerne. Lånetypen markedets mest simple og gennemskuelige, fordi 90% af vores lån er med fast rente, fordi vi IKKE arbejder med bidragsatser og Ejendomskreditlån minder på mange måder om lånetypen pantebrevslån.

Renten på ejendomskreditlån er en smule højere end realkredit- og banklån og ligger typisk i niveauet 5-9%. Renten varierer både afhængig af om du ønsker et fast- eller variabelt forrentet lån. Fast rente lån ligger typisk i niveauet 7-9% og variable lån ligger i niveauet 5-7%.

Løbetiden på ejendomskreditlån kan variere alt fra 1 til 25 år. Dette er primært op til dig som låntager, at bestemme hvilket løbetid du ønsker. Bemærk dog at der kan være rigtig mange penge at spare ved at vælge en kort løbetid.

Uopsigeligt fra långiveres side. En anden væsentlig fordel ved lånetypen er, at den modsat banklån er uopsigelig fra långivers side, så længe du som låntager blot betaler dine terminer. Det betyder, at f.eks. ikke risikere at dit lån blive krævet indfriet i det tilfælde at långiver skulle gå konkurs.

Fast indfrielseskurs. Betyder at du altid kan indfri lånet igen når det passer dig, og til en fast pris, som er uafhængig af tilstanden på de finansielle markeder. Dette skyldes at der på ejendomskreditlån er der altid en fast indfrielseskurs.

Oplagt til mellemfinansiering. Denne faste indfrielseskurs gør faktisk lånetypen oplagt som mellemfinansiering, da den let og hurtigt kan indfries med et billigt realkreditlån når dette er muligt.

Også relevant til belåning af friværdi

Ønsker du IKKE at låne penge til huskøb, fordi du allerede ejer et hus, kan vi også være behjælpelig med lån i friværdien på din eksisterende bolig. Faktisk udgør lån i friværdi ca. 50% af alle lån formidlet gennem Fairkredit.

For at kunne låne op i friværdien, er det naturligvis væsentligt at du har tilstrækkelig friværdi i din bolig. Som hovedregel kan du hos Fairkredit låne op til 95% i din boligs friværdi.

Er du i tvivl om hvordan du finder frem til størrelse på din friværdi, kan vores online låneberegner helt sikkert være behjælpelig. Vores låneberegner til lån i friværdi kan udfra dine oplysninger om din boligs forventede værdi, størrelsen på din restgæld og dit forventede lånebehov, giv dit estimat på hvad et lån vil koste dig.

Prøv vores låneberegner ved at klikke her: Låneberegner – Lån i friværdi

Overvejer du nedsparingslån?

Nedsparingslån er typisk kun relevante for seniorer +60 år, med stor friværdi i boligen og som har et ønske om forsøde tilværelsen med et lån i friværdien.

Fordelen ved et nedsparingslån gennem Fairkredit, er at du får en chance mere hvis banken har afvist dig fordi du måske ikke passer helt ned i alle deres kasser. Hos Fairkredit kigger vi i forbindelse med lån til nedsparing primært på friværdien størrelse.

Læs mere om nedsparingslån ved at klikke her.