Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Hvis du er selvstændig, kan det være meget svært at passe ned i bankernes traditionelle kassetænkning, og dermed blive godkendt til et boliglån. I dette blogindlæg, kan du læse mere om hvorfor bankerne er tilbageholdende med udlån til selvstændige, og hvad du kan gøre for at få et boliglån til selvstændig erhvervsdrivende.

Lån til selvstændige

Når man er selvstændig, kan man have en svingende og ustabil indkomst, modsat traditionelle lønmodtagere som får en lønseddel på et fast beløb hver måned. Det svingende indtægt er ikke noget som bankerne er glade for, og er derfor en af de væsentligste grunde til at mange selvstændigt erhvervsdrivende har rigtig svært ved at blive godkendt til et realkredit- eller boliglån.

Udover at din økonomi som selvstændig er mere svingende end en lønmodtagers, vurderer bankerne udover din privatøkonomi, også økonomien i din virksomhed, i forbindelse med en kreditvurdering til et boliglån. Har du således haft underskud i seneste regnskabsår, negativ egenkapital eller har din virksomhed ikke aflagt første årsregnskab endnu, er det så godt som garanteret, at du vil blive afvist til et boliglån.

Sidst men ikke mindst, oplever man også ofte at selvstændige bliver afvist til bolig- og realkreditlån pga. at deres rådgiver ikke forstår at gennemskue din økonomi, fordi den er for kompleks. Kompleksiteten opstår i og med at din bank er underlagt også at skulle vurdere din virksomheds økonomiske situation og forretningsmodel. Oplever du at dette holder dig tilbage, kan du evt. prøve at foreslå at du kan skifte til en erhvervsrådgiver, som lettere kan sætte sig ind i tingene omkring din virksomhed.

Sådan hjælper vi selvstændige til boliglån

Dette er noget vi hos FairKredit tydeligt kan mærke. En stor del af de forespørgsler vi får, kommer nemlig fra selvstændige erhvervsdrivende. Eftersom deres svingende indkomster og årsregnskaber ikke er kompatible med bankernes eller realkreditinstitutterne mere firkantede krav, bliver de ofte afvist og erklærede uegnet til et boliglån.

Det er så her et pantebrevslån fra Fairkredit, kan komme ind i billedet. Vi forsøger at se lidt mindre firkantet på tingene, da vi ønsker at give alle en fair chance for at få et lån til boligkøb eller låne op i friværdien.

Fairkredits formål er at hjælpe vores kunder til at få det bedst mulige boliglån ud fra deres konkrete situation. Afhængigt af kundens økonomiske situation og ejendommens kvalitet, byder vores netværk at professionelle investorer ind på den pågældende lånesag. Derfor vil der være mange flere muligheder, end bare et møde i en enkelt bank.

Derfor giver vi en ekstra chance – og det er noget, de selvstændige også kan mærke.

Kunne du tænke dig at vide mere om dine konkrete muligheder for et ejendomskreditlån uden om banken, kan du gratis og uforpligtende prøve vores låneberegnere lån til boligkøb eller lån i friværdi. 

Alternativt er du naturligvis også mere end velkommen til at ringe ind på tlf. 70272726 og få en uforpligtende snak om, hvilke muligheder du som selvstændig har, for at låne.

Få hjælp hvis din økonomi ikke er stærk nok

Hvis din økonomi ikke er stærk nok til at blive kreditgodkendt til et boliglån, gennemgår vi gerne din økonomi for at hjælpe dig videre i den rigtige retning, Således er kan du få gratis og uforpligtende råd med fra vores kompetente kreditkonsulenter.

I tilfælde af at vi mener at din økonomiske situation ser helt håbløs ud, og det derved ikke er muligt at tilbyde et lån, er der alligevel håb forude. Håbet ligger i at vi kan anbefale dig en dygtig gældsrådgiver, som kan hjælpe med at få styr på din økonomi.

Herefter vil vi med glæde igen se på, om vi kan skaffe et boliglån til dig.