Close menu Login

Drømmer du om at eje dit eget hjem, men er usikker på, om du har råd til det? Lad os hjælpe dig med at gøre dine drømme til virkelighed! At optage et lån til hus er en stor beslutning, men det behøver ikke at være en uoverkommelig opgave.

Før du begynder at se på huse, kan det være en god idé at tjekke, hvad du har råd til at låne i banken. Men hvis banken siger nej, er der ingen grund til at opgive dine boligdrømme. Hos Fairkredit formidler vi ejendomskreditlån fra professionelle långivere, der vil hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme, selv hvis banken har sagt nej. Ansøg online i dag, og få svar på, om du kan låne til dit drømmehus indenfor 24 timer! Gør dine boligdrømme til virkelighed med et lån til hus!

Hvordan optager du lån til hus trods gæld?

Gennem banken optager man almindeligvis et realkreditlån og et boliglån. Du kan maksimalt låne 80 % i realkreditinstituttet, i banken låner du så 15 %, og de sidste 5 % skal du selv finansiere. Men hvis du har gæld eller ikke opfylder bankernes krav til rådighedsbeløb, får du ofte et ‘nej’ til at blive kreditgodkendt. 

Der er dog ikke nogen grund til at give helt op på drømmen om eget hus. Du kan faktisk optage et lån penge til hus uden om banken. Det er det såkaldte ejendomskreditlån, som Fairkredit er formidler af – også tidligere kaldet for et pantebrevslån. Lånet bliver givet af professionelle investorer og långivere. Det er med end højere rente end det ellers så billige realkreditlån. Men med det i mente er långiverne tilbøjelige til at tage en større risiko og låne til kunder, selvom de er blevet afvist i banken.

Det er simpelt og hurtigt at ansøge online hos Fairkredit. Det er altid uforpligtende at få et tilbud fra os, og du får altid en personlig gennemgang af låneansøgningen. 

Læs i bloggen om Lån til hus trods gæld

Optag huslån til nyt hus uden stramme regler

Der findes mange regler for lån til hus. Det er især bankerne, der har mange regler for, hvornår de vil lade dig optage et lån. Det gælder f.eks., at hvis man optager gæld for mere end 4 x ens indkomst og låner mere end 60 procent af boligens værdi. Så bliver man automatisk afskåret fra nogle lånetyper. Det vil typisk være sådan, at man skal vælge det fastforrentede lån, for at kunne få lov til at optage lån til et hus. 

Herudover gælder det også:

– At man selv skal finansiere 5 % af boligens værdi

– At man skal have et godkendt rådighedsbeløb – 1 pers. min. 5000 kr. / 2 pers. min. 8500 kr.

Rådighedsbeløbene varierer fra bank til bank. Derudover er der også en masse uskrevne regler. Det er ofte svært at blive godkendt til at købe et hus, der ligger i udkantsdanmark eller i små byer – hvor det kan være svært at sælge huset igen.

Når du ansøger om et lån til køb af hus hos Fairkredit, er der som udgangspunkt stadig nogle regler, der skal følges. Disse drejer sig primært om de 5 % udbetaling af boligens værdi. Derudover skal vi naturligvis kunne godkende din økonomi, men vi sætter dig ikke i bokse og bruger ikke matematiske modeller. Vi foretager altid en helhedsvurdering!

Lån til hus og renovering hos Fairkredit

Hvis man har købt et ældre eller mindre hus, står man ofte over for udfordringen: at finansiere renovering eller tilbygning til huset. Når der er afdraget på husets lån i flere år og huset evt. også er steget i værdi, er der opbygget en del friværdi. Ser man på en lån i hus oversigt, giver det bedst mening at optage det hos realkreditinstituttet. Men hvis du bliver afvist, kan du også optage et lån i husets friværdi med et ejendomskreditlån