Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Har du fået nej til at låne penge til hus i banken? Eller frygter du at få det? Det er du ikke ene om. Bankernes krav til låntagere stiger og stiger, samtidig med at renten stiger. Derfor kan det være en idé at overveje et pantebrevslån. Vi oplever at bankerne er særligt afvisende overfor danskere som har en smule gæld i forvejen, ofte også selvom de betaler til tiden, og har en tilfredsstillende rådighedsbeløb.

At låne penge trods gæld er derfor vanskeligt i dagens Danmark. Hos Fairkredit har vi specialiseret os i at hjælpe danskere, som ikke passer ned i bankernes kasser, hvilke gør at vi kan hjælpe rigtig mange danskere med lån penge trods gæld, uanset om der er tale om skattegæld, studiegæld, eller forbrugslån.

Hvis banken siger nej, har du muligheden for at få et pantebrevslån. Fairkredit gør det muligt at få et lån til hus trods gæld. Grænsen for hvor meget gæld man må have er oftest:

300.000 kr. for en person.

500.000 kr. for to personer.

Det afhænger dog altid af den enkelte situation.

Prøv vores låneberegner: Hvad koster det at låne til dit nye hus?

Engang kunne næsten alle låne

Tilbage i tiden før finanskrisen var det meget nemt at få et lån. Bankerne og realkreditinstitutterne var meget villige til at yde lån – senere viste det sig, at de endda ydede lån, der var mere end ejendommens reelle værdi. Derfor øgede bankerne kravene til indtjening og indførte samtidig nogle strengere krav for, hvornår man kan blive godkendt til at låne til f.eks. boligkøb.

De seneste års store udfordringer med blandt andet corona og krig i Europa, har medført store økonomiske usikkerheder med stigende inflation og renter. Det har forstærket bankernes modvilje til at yde realkreditlån og banklån. Dette er en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor bankerne i dag afviser rigtig mange til at låne penge.

I storbyerne er problemet ikke stort, men i “Udkantsdanmark” er der desværre rigtig mange boliger som banker og realkreditinstitutterne ikke ønsker at finansiere, da de er for billige eller er placeret i nogle “forkerte” landsdele.

Lån penge trods gæld

Eftersom banker og kreditforeninger med tiden er blevet mere restriktive med deres udlån, er der opstået et behov for et alternativ til realkredit og banklån. Og det er her, pantebrevslånet har fået sin eksistensberettigelse, hvilket gør at lån til hus trods gæld muligt igen.

Pantebrev som boligfinansiering har en fordel ift. til bankerne, da de ikke er underlagt samme regulering som bankerne, hvilket gør det muligt at lave en individuel kreditvurdering baseret på en samlet helhedsvurdering af ansøgerens økonomiske situation.

Lån penge til hus uden om banken

Inde du kaster dig ud i at optage en pantebrevs- eller ejendomskreditlån, bør du være opmærksom på at det typisk er et dyrere alternativ til både realkredit- og banklån. Renten i på boliglån uden om banken ligger nemlig for tiden på omkring 7-9%. Selvom finansieringsformen ikke er billig, kan den i mange tilfælde alligevel være et fornuftigt valg, men det komme naturligvis an på hvad du bruger pengene til. Men hvis det er din eneste mulighed for at kunne finansiere boligdrømmen, er det helt sikkert en mulighed, der er værd at overveje.

Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne for at låne hos Fairkredit, anbefaler vi at du ringer ind på tlf. 70 27 27 26 og får en uforpligtende snak om dine konkrete muligheder for at låne.