Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Har du fået nej til at låne penge til hus i banken? Eller frygter du at få det? Det er du ikke ene om. Bankernes krav til låntagere stiger og stiger, og derfor kan det være en idé at overveje et pantebrevslån. Vi oplever at bankerne er særligt afvisende overfor danskere som har en smule gæld i forvejen, ofte også selvom de betaler til tiden, og har en tilfredsstillende rådighedsbeløb.

At låne penge trods gæld er derfor vanskeligt i dagens Danmark. Hos Fairkredit har vi specialiseret os i at hjælpe danskere, som ikke passer ned i bankernes kasser, hvilke gør at vi kan hjælpe rigtig mange danskere med lån penge trods gæld, uanset om der er tale om skattegæld, forbrugslån eller andre lånetyper

Hvis banken siger nej, har du også muligheden for at få et pantebrevslån. Fairkredit gør det muligt at få et lån til hus trods gæld.

Prøv vores låneberegner: Hvad koster det at låne til dit nye hus?

Engang kunne næsten alle låne

Før finanskrisen var det meget nemt at få et lån. Bankerne og realkreditinstitutterne var meget villige til at yde lån – senere viste det sig, at de endda ydede lån, der var mere end ejendommens reelle værdi.

Det var også én af grundene til, at Finanskrisen opstod, og i kølvandet på den, kom der helt naturligt nogle skærpede krav til både låntagere med i særdeleshed også til långivere. Bankerne øgede kravene til indtjening og indførte samtidig nogle strengere krav for hvornår man kan blive godkendt til at låne til f.eks. boligkøb.

Dette er en væsentlig del af forklaringen på hvorfor bankerne i dag afviser rigtig mange til at låne penge.

I storbyerne er problemet ikke stort, men i “Udkantsdanmark” er der desværre rigtig mange boliger som banker og realkreditinstitutterne ikke ønsker at finansiere, da de er for billigt. også visse typer ejendomme, og ejendomme i nogle dele af landet, samt låntagere, der ikke lever op til kravene.

Lån penge trods gæld

Eftersom banker og kreditforeninger med tiden er blevet mere restriktive med deres udlån, er der opstået et behov for et alternativ til realkredit og banklån. Og det er her, pantebrevslånet har fået sin genopstandelse, hvilket gør at lån til hus trods gæld muligt igen.

Pantebrev som boligfinansiering har en fordel ift. til bankerne, da de ikke er underlagt samme regulering som bankerne, hvilket gør det muligt at lave en individuel kreditvurdering baseret på en samlet helhedsvurdering af ansøgerens økonomiske situation.

Lån penge til hus uden om banken

Inde du kaster dig ud i at optage en pantebrevs- eller ejendomskreditlån, bør du være opmærksom på at det typisk er et dyrere alternativ til både realkredit- og banklån. Renten i på boliglån uden om banken ligger nemlig for tiden på omkring 5-8 %. Selvom finansieringsformen ikke er billigt, kan den i mange tilfælde alligevel være en fornuftigt valg, men det komme naturligvis an på hvad du bruger pengene til. Men hvis det er din eneste mulighed for at kunne finansiere boligdrømmen, er det helt sikkert et mulighed, der er værd at overveje.

Kunne du tænke dig at høre mere om mulighederne for at låne hos Fairkredit, anbefaler vi at du ringer ind på tlf. 70272726 og får en uforpligtende snak om dine konkrete muligheder for at låne.