Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Hvis banken siger nej, har du også muligheden for at få et pantebrevslån. Fairkredit gør det muligt at få et lån til hus trods gæld.

Har du fået nej i banken? Eller frygter du at få det? Det er du ikke ene om. Bankernes krav til låntagere stiger og stiger, og derfor kan det være en idé at overveje et pantebrevslån.

Prøv vores låneberegner: Hvad koster det at låne til dit nye hus?

Engang kunne næsten alle låne

Før finanskrisen var det meget nemt at få et lån. Bankerne og realkreditinstitutterne var meget villige til at yde lån – senere viste det sig, at de endda ydede lån, der var mere end ejendommens reelle værdi.

Det var også én af grundene til, at Finanskrisen opstod, og i kølvandet på den, kom der helt naturligt nogle skærpede krav til låntageren. Bankerne øgede kravene til indtjening og lavede nogle helt standardkrav, der skulle opfyldes for at få lov til at optage et lån.

Derfor afviser bankerne i dag også visse typer ejendomme, og ejendomme i nogle dele af landet, samt låntagere, der ikke lever op til kravene.

Prøv vores låneberegner: Lån i friværdi – sådan udnytter du din friværdi

Pantebrev som alternativ

Derfor er der opstået et behov for et alternativ til realkredit og banklån. Og det er her, pantebrevslånet har fået sin genopstandelse, hvilket gør Lån til hus trods gæld muligt igen.

Pantebrev kan være en fordel, fordi pantebrevsselskaberne stadigvæk har muligheden for at lave en individuel kreditvurdering, og ikke behøver overholde de meget faste og strenge rammer, som banker og realkreditinstitutter opstiller.

Det er dog værd at huske, at et pantebrevslån er dyrt. Og i hvert fald dyrere end et banklån. Renten ligger nemlig på omkring 6-8 %. Men hvis det er din eneste mulighed for at kunne finansiere boligen, er det helt sikkert et mulighed, der er værd at overveje.