Close menu Login

Drømmer du om at eje dit eget hjem, men er usikker på, hvad det vil koste dig? Hjælp er på vej! Hos Fairkredit har vi én mission. Nemlig at hjælpe boligdrømmere med at gøre deres drømme til virkelighed, og gerne dem som allerede er “løbet panden mod muren” i egen bank. Derfor har vi udviklet en låneberegner hus, der vil give dig et klart billede af, hvad du har råd til at investere i dit drømmehus. Med vores låneberegner kan du nemt og hurtigt beregne, hvor meget du kan låne, og hvad din månedlige ydelse vil være.

Tag det første skridt mod din boligdrøm med vores låneberegner hus. Lær mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at finde det perfekte hus, du har altid drømt om, og gør det til virkelighed. Det er tid til at gøre din boligdrøm til virkelighed!


Her på siden, kan du vha. vores låneberegner se, hvad det vil koste dig at låne til dit kommende hus, og få et overblik over den månedlige ydelse og rente for lån til hus.

Låneberegning hus: Beregn din boligøkonomi med vores låneberegner

Låneberegning af huset er en afgørende faktor, når man overvejer at købe sit eget hjem. Det er vigtigt at have et realistisk billede af, hvad man har råd til at låne, så man undgår at købe et hus, der overstiger ens økonomiske muligheder. Med vores låneberegner hus kan du nemt beregne, hvor meget du vil kunne låne til et hus, og hvad din månedlige ydelse vil være. På den måde kan du træffe en informeret beslutning om, hvilken type hus du vil kunne købe, og om det er realistisk for dig. Prøv vores låneberegner hus øverst på siden, og klik “Start låneansøgning” for at komme videre i processen mod et gratis og uforpligtende lånetilbud.

Låneberegner hus: Sådan bruger du låneberegneren

De første og åbenlyse skridt du skal have styr på, inden du anvender låneberegneren, er hvad boligen koster, og hvor meget du selv kan lægge i udbetaling. Låneberegneren tager udgangspunkt i, at du kan bidrage med minimum 5% af boligens pris i udbetaling. Hvis du kan bidrage med mere, skal du blot indtaste den værdi, du har mulighed for at lægge.

Fast eller variabel rente?

Det næste du skal overveje er rentetypen, som enten kan være fast eller variabel. En fast rente betyder blot, at renten er fastlagt fra start til slut og betales i hvert termin. Du kender udbetalingen i hele forløbet. Fast rente er den mest populære rentetype i blandt vores kunder, og det er også den vi anbefaler. Der er også mulighed for at vælge variabel rente til dit lån, ulempen kan dog være, at rentemarkederne løbende kan stige, hvor man kan komme til at betale en højere rente.

En variabel rente kan være en fordel på kortere løbetider, og vil typisk være lavere end en fast rente. Til gengæld er der en stor usikkerhed i, at lånet kan overstige den faste rente.

Er du i tvivl om du kvalificere til et boliglån udenom bankerne, så prøv evt. at læse blogindlægget “Kan jeg få et pantebrev?” på vores søster-site E-kredit.nu

Løbetid på lånet

Du bør også overveje løbetiden på dit lån, inden du bruger låneberegneren. Vi erfarer, at mange købere vælger det 25-årige fastforrentet lån – særligt fordi man planlægger at bo i huset i mange år fremad. Hvis du ved, at du har et stort rådighedsbeløb, lav gældsfaktor og ønsker at reducere dine samlede renteomkostninger over tid, kan det være en god idé at vælge en kortere løbetid på lånet. Prøv eksempelvis at sammenlign den månedlige ydelse på et lån med løbetiderne 15, 20 og 25 år, og blive på den måde klogere på hvilken løbetid som passer netop dig bedst.

Vær opmærksom på din gældsfaktor

Et begreb, du også bør være opmærksom på er gældsfaktor. Det er et begreb, som har fået større betydning for dine muligheder for at låne til en bolig, som du bør være opmærksom på her i 2019. Det er en blevet en afgørende faktor for banker og realkreditinstitutter!

Gældsfaktor dækker over hvor meget gæld, du har, i forhold til din husstandsindkomst før skat.  Det vil altså sige: (“Boligens pris” – “Din egen udbetaling” + “Din gæld” / “Din husstandsindkomst før skat”) =   Din gældsfaktor.

Tommelfingerreglen hos realkreditinstitutter og banker hedder som regel, at resultatet (altså din gældsfaktor) ikke må være over 3,5 – 4 – det bliver i hvert fald vanskeligt at låne, hvis den er. Gældsfaktor kan således være et fornuftigt pejlemærke, og en simpel måde at beregne, hvor meget du ville kunne kunne bolig for. Derfor kan det være en fordel at have styr på denne udregning – i hvert fald hvis du vil forsøge at optage realkreditlån eller banklån. Du kan til gengæld selv påvirke ligningen, hvis du har mulighed for at lægge et højere beløb end de 5% i udbetaling. Kan du f.eks. lægge 20% af købesummen i udbetaling, vil banken typisk være mere villig til at gå på kompromis med din gældsfaktor.

Vær også opmærksom på at dine øvrige lån har indflydelse på gældsfaktoren. Tidligere var det nærmere blot et spørgsmål om, hvorvidt man havde råd. De nye regler og den lave rente betyder, at gældsfaktoren har fået langt større indflydelse på dine fremtidige lån. Her indgår alle dine lån – også hvis du har lånefinansieret din bil eksempelvis.

Vi håber, at vores låneberegner til hus kan hjælpe dig med dit fremtidige køb. Vi ønsker jer held og lykke med den nye bolig. Hvis I har spørgsmål til låneberegneren, kan vi altid kontaktes.