Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Overvejer du at købe et såkaldt “håndværkertilbud” for at få muligheden for at skabe din egen drømmebolig? Kan du svare JA til dette spørgsmål, er du ikke som de fleste – og det er faktisk positivt!

Finder du håndværkertilbuddet der er helt rigtigt, har du nemlig ofte mulighed for at gøre en rigtig god investering, og samtidig kan du selv sætte dit eget præg på drømmeboligen. Har du evner indenfor håndværk kombineret med et godt overblik, er dine forudsætninger for succes høje, men det kræver at du har styr på finansieringen.

Hvis du har evner og mod til selv at stå for istandsættelse af hus eller lejlighed, kan det faktisk være en rigtig god forretning. Dette skyldes at de fleste mennesker har svært ved at se mulighederne i gamle nedslidte huse, hvilket betyder at der naturligt er væsentligt færre købere til håndværkertilbud sammenlignet med traditionelle indflytningsklare huse. Af denne grund er priserne på håndværkertilbud også typisk rigtig lave.

Inden du kaster dig (og muligvis din familie) hovedkuls ud i et større renoveringsprojekt som et håndværkertilbud, skal du have en skudsikker plan. Ved at have en god plan er sandsynligheden for at dit projekt bliver en succes markant højere!

Her på siden vil vi liste en række af de vigtigste ting du skal have styr på, for at dit håndværkertilbud bliver en god oplevelse (og investering).

  1. Forventningsafstem med familien
  2. Find det rigtige håndværkertilbud
  3. Læg et realistisk budget og tidsplan
  4. Fremskaf finansiering til køb af håndværkertilbuddet
Håndværkertilbud - 4 gode råd

1. Forventningsafstem med familien

Har du en familie du skal have med i projektet, er det naturligvis vigtigt at være sikker på at der er fuld opbakning hele vejen rundt, inden man kaster sig ud i et renoveringsprojekt som vil tage det meste af din fritid i flere år.

Det er naturligvis vigtigt at tage snakken med din bedre halvdel, om i begge er 100% klar til at sætte alt ind for at få den bolig i altid har drømt om. Her er det også vigtigt at overveje om det passer godt i forhold til børn, karriere og andre prioriteter man har i livet.

Udover at din samlever naturligvis helst skal være lige så opstemt omkring køb af et håndværkertilbud og efterfølgende totalrenovering, er det også vigtigt at sikre sig at man har støtte i den nærmeste omgangskreds som forældre, søskende og venner. Du får sandsynligvis brug for en hjælpende hånd (eller to) og sandsynligvis også brug for lidt hjælp til ekstra børnepasning i en periode.

2. Find det rigtige håndværkertilbud

Når du har styr på forventningsafstemningen med familien, er næste step at du skal finde det rigtige håndværkertilbud. I nogle områder er det let at finde en godt håndværkertilbud til den rigtige pris og i andre områder er det næsten umuligt. Vi anbefaler, at du går ind på Boligsiden, vælger ønskede område, angiver prisinterval og indtaster “håndværkertilbud” i feltet fritekstsøgning. (Se eksempel i nedenstående skærmprin

I ovenstående eksempler er der hele 8 huse, som lever op til søgningen. Det er dog ikke nødvendigvis sikkert at det også er tilfælde i det område hvor du søger, hvorfor det kan være nødvendigt at finde håndværkertilbuddet på alternativ vis. Her kan sociale medier og tvangsauktionssider være nogle gode muligheder.

På facebook findes der en række sider som deler rigtig mange håndværkertilbud. Kig f.eks. på følgende sider:

3. Læg et realistisk budget og tidsplan

Når du har fundet et konkret hus eller lejlighed, som du gerne vil gå videre med, er det vigtigt at få lavet et realistisk budget. Både med hensyn til budgettet såvel som tidsplanen er det vigtigt at være meget konservativ, da det ALTID bliver både dyrere og tager længere tid end forventet.

Hvis du foretrækker at gå med livrem og seler, kan det være en rigtig god idé at bruge lidt penge på en professionel rådgiver, som kan hjælp med udarbejdelse af budget, indhentning af tilbud fra håndværkere samt at lægge en tidsplan. Dette koster uden tvivl en smule, men pengene er ofte givet rigtig godt ud.

4. Fremskaf finansiering til køb af håndværkertilbuddet

Nu skulle du gerne have afstemt med familien, fundet det rette håndværkertilbud, lagt et realistisk budget og tidsplan og mangler nu blot et lån til håndværkertilbud. Her ville det oplagt valg være at kontakte din nuværende bank, og forhøre om mulighederne for at låne. Derudover er det også en rigtig god idé at forespørge i 1-2 andre banker i dit lokalområde, da dette giver dig sikkerhed for de bedste lånevilkår.

Skulle det mod forventning ikke lykkes med at få et realkreditlån gennem banken, bør du overveje et Ejendomskreditlån fra Fairkredit.

Ejendomskreditlån er generelt en smule dyrere end realkreditlån, men giver til gengæld ofte muligheder for at komme i mål med dit projekt, selvom banken siger nej. Typisk vil et ejendomskreditlån kun være nødvendigt som en mellemfinansiering, da banken ofte gerne vil tilbyde et realkreditlån så snart totalrenoveringen er gennemført.

Renten på ejendomskreditlån (tidligere kaldt pantebrevslån) ligger typisk i niveauet 5,25 – 8,5%. Fordelen ved at lån penge til uden om banken og realkreditinstitutter, er at du får hurtigst svar (typisk indenfor 24 timer) og at du ofte kan blive kreditgodkendt, selvom banken måske siger nej.

Renten på ejendomskreditlån varierer både med udgangspunkt i ansøgers kreditværdighed, pantet (boligens) beliggenhed og stand samt ansøgers valg af fast eller variabel rente. Renten på de fleste lån ligger i niveau 6,5-8% så lad være med at forvente at du nødvendigvis kan få et lån til 5,25%.

Kunne du tænke at dig at høre mere om mulighederne for et lån til hus eller håndværkertilbud gennem ejendomskreditlån (pantebreve), vil vi anbefale at du giver os et kald på tlf. 70 27 27 26, for en uforpligtende snak om dine muligheder for at få et lån til et håndværkertilbud.