Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Alle danskere har efterhånden hørt om de mange problemer der er med SKAT og gældsstyrelsen idag. Det er alt fra svindlersagen med Britta Nielsen, til de nye offentlige ejendomsvurderinger, som for mange danskeres vedkommende er tættere på månen end husets reelle værdi. Vi kender alle til udfordringer med at udfylde forskudsopgørelser korrekt, samt spændingen ved årsopgørelsen, får man penge tilbage eller skal man betale? Med andre ord er SKAT en kompleks og uoverskuelig jungle at finde rundt i. Konsekvensen, er at mange danskere ender med gæld til gældsstyrelsen. Der var i 2022 gæld for 152 mia. kr til det offentlige. Der findes dog muligheder for ejendomskreditlån her.

Gæld til gældsstyrelsen: Konsekvenser ?

Konsekvenser ved gæld til SKAT er store for den enkelte dansker. Hvis du har skattegæld, vil du ikke kunne få hjælp i din egen bank. Det er selvom du har været en loyal kunde gennem mange år og har en fin økonomi. Bankerne har fast retningslinjer, som gøre de ikke yder lån til danskere med gæld til gældsstyrelsen.

Dertil bliver din gæld til gældsstyrelsen automatisk større som tiden går. Det skyldes der løber rente på dit lån. Inddrivelsesrenten på gæld til SKAT er pr. 8. januar 2024 på 7,75 %. Det vil sige din gæld til det offentlige vil stige eksponentielt, hvis du ikke gør noget.

Eksempel på ubetalt skattegæld:

Gæld år 1: 250.000 kr.
Årlig rente år 1: 19.375 kr.
Gæld år 5: 346.875 kr.

Det er tydeligt at se, hvilken negativ spiral som skattegæld kan være. Det handler derfor om at komme af med sin skattegæld hurtigst muligt. Konsekvenserne kan blive fatale for din private økonomi og holde dig ud af boligmarkedet i en lang periode, da bankerne ikke låner til folk med skattegæld.

Udlæg i ejendom
Hvis du ejer ejendom med friværdi og ikke betaler af på din gæld, så kan du risikere et udlæg fra gældsstyrelsen. Det vil sige de tager pant i din ejendom, som sikkerhed for din gæld til det offentlige. Dermed låser du dine muligheder for at låne i ejendommen, da bankerne ikke vil omlægge udlæg til gældsstyrelsen. Hvis du ejer ejendom med en samlever, så kan gældsstyrelsen fortsat tage udlæg i jeres fælles ejendom, også selvom din samlever ikke har gæld. Du kan læse mere om dette her.

Gæld til gældstyrelsen: Hvad kan jeg gøre ?

Få et overblik over din gæld
Det første step mod at komme fri at skattegæld er overblik. Du skal selv opsøge restgælden på din skattegæld. Gældsstyrelsen fortæller det ikke af sig selv til dig, desværre. Du kan få deres deres kontaktoplysninger her. Således vil de kunne oplyse dig de præcise oplysninger om din gæld.

Lån i friværdi
Hvis du er havnet i en situation med skattegæld, så kan du uanset om de har foretaget udlæg eller ej undersøge dine lånemuligheder ved et ejendomskreditlån. En måde, hvorpå man kan få fjernet skattegælden fuldt ud er gennem optagelse af et ejendomskreditlån. Hvis du er boligejer og har en god friværdi, så findes der lånegivere, som vil hjælpe dig selvom bankerne ikke vil. Disse långivere er professionelle långivere, som har mange års erfaringer med at hjælpe folk med at indfri skattegæld. Hos Fairkredit arbejder vi hverdag for at hjælpe folk, som bankerne ikke vil. Det gør vi ved at formidle din situation til vores professionelle långivere. Du kan prøve vores låneberegner og se hvad prisen for at komme af med din skattegæld. Hvis du vil arbejde videre med at komme din skattegæld til livs.
Klik her for at starte låneansøgning til indfrielse af din skattegæld

Brug for en snak?

  • Du kan altid ringe på 70 27 27 26 alle hverdage mellem 09:00 og 17:00 og få råd og hjælp fra vores erfarne kreditkonsulenter.
  • Du er altid velkommen til skrive til os på info@fairkredit.dk