Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Når du ejer en ejendom, er ejendomsskatten en vigtig overvejelse. I Danmark er der en mulighed, der kan være særlig gavnlig for pensionister: indefrosset ejendomskat. Dette blogindlæg forklarer, hvad det indebærer, og hvordan det påvirker dit lån.

Hvad er indefrosset ejendomskat?

Indefrosset ejendomskat er en ordning, der lader ejere udskyde betalingen af deres ejendomsskat. Betalingen udsættes til ejendommen sælges. Denne mulighed er målrettet ældre boligejere. De får lov til at blive i deres hjem uden at betale årlig ejendomsskat.

Hvordan fungerer det?

Tro det eller ej: det er nemmere end du tror. For at benytte denne ordning, skal ejendommen være din primære bolig. Du skal også opfylde visse krav til alder og indkomst. Når du vælger at indefryse ejendomsskatten, optages der et lån svarende til skattebeløbet. Dette lån forrentes og betales tilbage, når ejendommen sælges.

Indflydelse på lån

Indefrosset ejendomskat kan påvirke de lån, du har eller ønsker at optage. Det lægger en ekstra gældspost på din ejendom. Dette kan reducere din lånekapacitet, da långivere tager højde for det indefrosne beløb. Det gør det sværere at optage yderligere lån mod ejendommen.

Fordele og ulemper

Fordelene ved denne ordning inkluderer bedre likviditet til daglige udgifter eller livskvalitet, især for pensionister. Ulempen er, at den akkumulerede gæld reducerer den fortjeneste, du får ved salg. Renterne på det indefrosne beløb kan også akkumulere over tid.

Overvejelser før valg

Det er vigtigt at tænke over dine langsigtede økonomiske planer før du vælger indefrysning. Overvej, hvor længe du planlægger at bo i din nuværende bolig. Det er også vigtigt at forstå ordningens vilkår, inklusiv rentesats og gebyrer.

Er du interesseret i at finde ud af mere om dine muligheder for pantebrevslån, eller hvordan du kan håndtere din ejendomsskat? Besøg vores låneberegner for at ansøge om et pantebrevslån, eller læs mere om forskellige lånetilbud uden om banken på Pantebrevslån.