Cookie mærket

Udgivet 30. jul. 2019  /  Opdateret 9. apr. 2020

Ved at kende din kreditvurdering, eller i hvertfald de faktorer som er bestemmende for din kreditvurdering, kan du få enkelte midler optimere din økonomi til at få væsentlig bedre vilkår på alt fra billån til boliglån.

Kender du din kreditvurdering, kender du også dit værd fra bankernes perspektiv, hvilket du kan bruge til din egen fordel og spare rigtig mange penge.

Banker såvel som alle andre typer långivere (f.eks. Fairkredit) vurderer hele tiden hvor god en kunde du er og dermed hvor meget du må låne. Hvis du ved hvad de måler på, kan du nemmere navigere i det og sikre dig, at du forbliver en god kunde.

Kreditvurdering: Det måler de dig på

Din bank vil løbende kigge på, om du betaler dine regninger til tiden, og om du fjanter dine penge væk eller om du er i stand til at lave en opsparing.

Udover hvad du bruger dine penge på, så måler banken dig på din formue og din indkomst. Hvor meget får du i løn? Og næsten endnu vigtigere; er du fastlønnet? Det er nemlig også afgørende for din kreditvurdering om du er selvstændig og dermed ikke er sikret nogen faste udbetalinger eller om du er funktionær med fast løn.

Det bruger DE det til

Din bank kreditvurderer for at finde ud af, hvor sikker en kunde du er, og dermed om du er god at låne penge til. Banken vil ikke som sådan blande sig i dit liv eller hvad du bruger dine penge på, men hvis du vil låne penge af dem, vil de gerne have en sikkerhed for, at de kan få de penge hjem igen.

Det kan DU bruge det til

Måske nikker du genkendende til de fleste punkter om at have en god kreditvurdering? Så er det også vigtigt, at banken viser dig den tillid at du får lov at låne penge og at din rente er god. Du har altså gode forhandlingsmuligheder, hvis du ved, at din kreditvurdering er god.

Opfylder du derimod ikke ret mange af parametrene, så vil vi anbefale at du prøver at begynde på det. I hvert fald hvis du gerne vil optage et lån i den nærmeste fremtid.

Brug for et boliglån?

Så kan vi helt sikkert hjælpe dig! Vores kreditvurdering væsentlig mere løsningsorienteret end bankernes, hvilket gør at vi ofte kan tilbyde attraktive boliglån til både boligkøb og som lån i friværdi.

Vores kunder elsker os og giver os 5 stjerner! Tjek evt. vores gode anmeldelser på Trustpilot ved at klikke her.