Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Føler du dig ligesom deltagerne i “Boligkøb i blinde”? Så er du ikke den eneste. For rigtig mange mennesker er det vanskeligt at finde den rigtige bolig, i det rigtige område og til den rette pris.

Af denne grund oplever mange at forelske sig i et hus, og så bliver drømmeboligen solgt til anden side.

Når det kommer til din bolig, så er det vigtigt ikke at tage forhastede beslutninger, men man skal alligevel også være klar på aftrækkeren, når muligheden for ens drømmebolig opstår.

Undgå boligkøb i blinde: Her er 10 gode råd til dig, der ikke vil opgive drømmebolig 

  1. Sæt dig ned med din familie og beslut jer sammen for, hvad drømmeboligen egentlig er? I byen, på landet? Nybygget, klassisk? Stor have eller nem have? Hvad skal der være i rummene?
  2. Undersøg området inden I tager ud. Se hvad prisen normalt ligger på og hvilke andre muligheder, I har.
  3. Følg de lokale ejendomsmæglere på Facebook og Instragram – her vil som regel være den nemmeste tilgang til at tale med dem og se nyeste opslåede boliger. Hold dig samtidig opdateret på nye bolig i udvalgt områder på Boligsiden.
  4. Få jer en købsrådgiver tidligt i processen – så kan de rykke hurtigt, hvis drømmeboligen skulle dukke op, og følge jer i hele processen fra fremvisning til boliglån og købsaftale.
  5. Tjek nærområdet ud, hvis du finder en tiltalende bolig. Hvordan er skolerne, handlemuligheder, offentlig transport.
  6. Start med at tage til åbent hus – det kan virke mindre bindende. Hvis boligen så fanger, så bestil en fremvisning. Og tag jer god tid ved fremvisningen – gå en tur i nabolaget bagefter.
  7. Hvis det viser sig at være din drømmebolig, så hold alligevel hovedet koldt. Få nogen til at gennemgå tilstandsrapporten grundigt, før du gør noget forhastet.
  8. Giv et tilbud, men vær hele tiden forberedt på, at der kan være flere om buddet. Det er helt op til sælgeren, hvem de vil sælge til, så lad være med at tænke, at du kan gøre den store forskel.
  9. Hvis sælger siger god for dig, kan du skrive under på købsaftalen. Men husk dog, at handlen først er bindende, når sælger også skriver under.
  10. Du kan altid fortryde købet i op til seks hverdage – men det vil koste 1 % af købssummen.