Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Ved at forskudsregistrer de rentebetalinger du vil betale i det kommende år, får du et større fradrag og dermed flere penge mellem hænderne i det daglige. Gør du det ikke snydes du ikke fra fradraget, men vil blot få værdien af fradraget retur, når du får penge tilbage i skat næste år.

Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er et gæt fra skats side om, hvor meget du vil tjene samt hvilke fradrag du vil have. Skat anvender beløb, der tidligere er indberettet på dig til at ”gætte” med, og derfor er det væsentligt, at du selv kigger ind på forskudsopgørelsen og ser, om Skats gæt er korrekt. Passer beløbene ikke er det væsentligt, at du får dem justeret til så du ikke risikere at få et stort skattesmæk. Men samtidig er det også vigtigt sådan, at du ikke lever med få penge mellem hænderne hele året, og så ender med at få kr. 40.000 tilbage i skat i april måned det efterfølgende år.

Renteudgifter

Når du betaler renter, får du fra statens side et fradrag for rentebetalingen. Det er derfor, at vi og andre låneudbydere oplyser en før og en efter skat månedlig betaling. For at opnår den ”efter skat månedlige betaling”, skal du forskudsregistrere de renter du kommer til at betale. Dette gøres i 2 step:

1. Find ud af hvor mange renter du skal betale i det pågældende år.
2. Log ind på skat.dk og juster din forskudsopgørelse til.

Sådan finder du dine renteudgifter

Når du optager et lån, vil du typisk få udleveret en amortisationstabel som viser dig hvad du skal betale hver måned. I den vil der typisk også stå hvad beløbet består af i form af en rente og et afdrag på lånet. Når du optager et lån hos os i Fair.kredit vil amortisationstabellen være i dokumentet ”Kreditoplysninger”, hvoraf den fremgår på side 2. Du kan se et udsnit af hvordan den ser ud her:

Her i eksemplet fremgår det at du hver måned skal betale 6.066,38 kr.
Beløbet i den første ydelse består af 2.733,95 kr. som er afdrag på dit lån og 3.333,33 kr. som er renter.

Når du/man så skal finde frem til hvilke renter der skal betales i renter i 2024, så kigger man udelukkende på rentedelen af det beløb du betaler. Disse beløb skal så lægges sammen for at man kan se, hvor meget man kommer til at betale i renter det pågældende år.

Du kan her se disse tal markeret og lægger man dem sammen, så får vi følgende udregning:
3.333,33+3.315,11+3.296,77+3.278,31+3.259,72+3.241,01+3.222,17+3.203,21+3.184,12+3.164,91+3.145,57 = 35.644,23 kr.

Med dette lån kommer man altså til at betale i alt 35.644,23 kr. i renter i 2024. Dette forudsætter naturligvis, at man også betaler sine terminer.

Forskudsregistrerer på skat.dk

Vi skal nu ind på skat.dk og finde vores forskudsopgørelse frem. Her skal vi følge disse steps for at få registreret korrekt:

  1. Gå ind på www.skat.dk
  2. Log ind med dit MIT-ID
  3. Vælg fanen ”forskudsopgørelse”
  4. Scrolle lidt ned på siden indtil du kommer til overskriften ”fradrag” som du kan klikke på
  5. Find nu overskriften ”Fradrag i kapitalindkomst”. Nu skulle du gerne have følgende felter at vælge imellem:
  • Renteudgifter til banker, pensionskasser, forsikrings- og finansieringsselskaber, kontokortordninger samt… (Rubrik 481)
  • Renteudgifter og bidrag til realkreditinstitutter og reallånefonde samt fradragsberettigede kurstab ved oml… (Rubrik 483)
  • Øvrige renteudgifter
  • Renteudgifter af studielån

    Du skal nu indsætte renteudgifterne i Rubrik 481 – Renteudgifter til banker, pensionskasser, forsikrings- og finansieringsselskaber, kontokortordninger samt….

HUSK at hvis I er to debitorer på lånet at dele renteudgiften op i to og skriv 17.822 hver især

Du kan nu nederst på siden trykke på beregn og så godkende på næste side.

Har du flere lån?

Hvis du har flere lån, så skal de også indsættes i rubrikkerne for at du får det rigtige fradrag.

Har du fx et billån hvor du betaler 20.000 i renter, ét realkreditlån hvor du betaler 40.000 i renter og dette nye Ejendomskreditlån, så ser registreringerne ud som følgende:









Søg råd og vejledning
Det er vigtigt at bemærke at denne guide kun er vejledende og at der kan ske juridiske ændringer eller være forhold i din økonomi som gør at denne guide ikke er fyldestgørende. Ret derfor altid kontakt til selskabet hvor du har lånt penge for at få råd og vejledning.