Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Ejendomskreditselskabet Fair.kredit, der oplevede en 180 procents vækst i 2021, opkøber konkurrenten Ekredit. Målet med opkøbet, er at blive det markedsledende alternativ til realkreditinstitutterne for de danskere med boligdrømme, som får nej til realkreditlån.

Mens langt størstedelen af danskerne finansierer deres huskøb gennem bankernes realkreditinstitutter, så er det fortsat ikke alle, der bliver tilbudt den mulighed. Det har ejendomskreditselskabet Fair.kredit sat sig for at løse og har siden 2015 formidlet ejendomskreditlån, primært til danskere i yderområderne af Danmark. Opkøbet er en del af den strategiske vækstplan for Fair.kredit:

“Ejendomskreditlån er en ofte overset mulighed i dag for de af danskerne, der ikke har den rette profil til realkreditlån. Fair.kredit henvender sig til danskerne, der har fået nej i banken, men som reelt har en privatøkonomi, der gør, at vi kan tilbyde et ejendomskreditlån. Det er typisk finansiering af ejendomme i yderområderne, eller ældre der ønsker at gøre brug af deres friværdi. Med kombinationen af Ekredit og Fair.kredit får vi endnu flere ressourcer til at opfylde endnu flere danskeres boligdrømme,” siger Kenneth Grønbech, der er adm. direktør og medstifter af Fair.kredit.

Om salget af Ekredit siger ejer og adm. direktør Søren Mortensen, der træder ud af virksomheden i forbindelse med salget:

”Jeg har længe været stor fortaler for konsolidering i markedet, da kravene til finansielle virksomheder er nødvendige og konstant stigende. Derfor valgte jeg at finde den rigtige køber til Ekredit. Valget af Fair.kredit som køber var åbenlys og det har jeg fået bekræftet i processen, som har været drevet af stor tillid og respekt mellem parterne. Det er således med stor glæde, at Ekredit, sammen med mine højt skattede kolleger, er landet hos Fair.Kredit, der netop er kendt for ordentlighed. Jeg ser selv meget frem til at give mig i kast med et nyt kapitel i mit arbejdsliv og ser frem til at afsøge mulighederne i den finansielle sektor, såvel som bredere.”

“Det er tydeligt, at Søren har keret sig meget om sine medarbejdere og kollegaer gennem næsten 10 år og vi er stolte over at kunne byde Ekredits dygtige medarbejdere velkommen til. Der er ingen tvivl om, at Ekredit er vellidt både i branchen og hos kunderne,” udtaler Kenneth Grønbech.

Foruden opkøbet af Ekredit, arbejder Fair.kredits stiftere på at få en investor ombord, så Fair.Kredit i endnu højere grad kan udnytte dets fulde potentiale, mens væksten hidtil er egenfinansieret. Væksten for 2021 var på 180 procent.

Erhvervsministerens statsgaranti hilses velkommen

“En af hjørnestenene i Fair.kredit er, at vores kunder skal forberedes til at træde ind i bankernes realkreditsystem. Allerede nu er vi lykkes med at konvertere næsten 40% af vores kunder til realkreditlån inden for 2,5 år. Det betragter vi som en succes. Vi er samtidig meget tilfredse med Erhvervsministerens nye boliglån med statsgaranti til yderområderne og ser frem til også at løfte den opgave, ” siger Kenneth Grønbech, adm. direktør for Fair.kredit og Ekredit.

For Kenneth Grønbech og hans partner Paw Becker er ejendomskreditselskabet mere end et arbejde. De er begge født og opvokset på Vestsjælland og har stort kendskab til problematikkerne om boliglån:

“De mennesker, der ringer ind til os, frustrerede efter et nej til realkredit, kan lige så godt være “en af dem hjemmefra”. Selv er jeg stolt søn af en lastbilchauffør, som i hele min folkeskoletid drømte om et liv bag rattet, men jeg valgte en økonomisk uddannelse. Siden endt uddannelse, har Paw og jeg kæmpet for at skabe muligheder for bedre finansiering i yderområderne, og vores fantastiske team brænder for samme vision, nemlig at skabe bedre vilkår for mennesker, der ønsker have råd til et helt almindeligt hus og hvor et hus til 500.000 kr,. i et galopperende boligmarked, ikke tales ned under gulvbrædderne,” siger Kenneth Grønbech.

Ekredit-navnet fortsætter som hidtil og beskæftiger nu totalt 16 medarbejdere. Prisen på opkøbet er ikke offentligt.

Q&A

Hvorfor har Fair.kredit opkøbt Ekredit?

Siden vi startede Fair.kredit i 2015 har det været vores mission at tilbyde alle en fair adgang til boligfinansiering baseret på rådgivning, der sætter mennesket og mulighederne forrest. Med Ekredit ombord får vi nu flere ressourcer, som kan hjælpe det stigende antal danskere, der er på udkig efter et alternativ til bank- eller realkreditlån.

Hvad betyder det i praksis for mig som kunde?

Ingenting. Uanset om du er kunde hos Fair.kredit eller Ekredit, så fortsætter dit lån par nøjagtig de samme vilkår. 

Får det betydning for mit lån?

Nej. Uanset om du er kunde hos Fair.kredit eller Ekredit, så fortsætter dit lån par nøjagtig de samme vilkår. 

Bliver de to virksomheder slået sammen?

Fairkredit har købt Ekredit brandet og dennes ansatte er fulgt med, vi har derfor ikke købt et ekstra selskab, men blot tillagt ekredit brandet under Fairkredit. Det er meningen, de to brands skal køre seperat.  

Har I planer om andre opkøb?

Vi er altid åbne overfor muligheder. Så hvis det rigtige match er der kan det sagtens være, at vi takker ja.

Planlægger I andre ændringer?

Vi har vækstet Fairkredit rigtig langt for egne midler. Skal vi tage Fair.Kredit til næste skridt, skal der en investor med om bord, som kan bringe en stor sum likviditet til bordet. En plan, vi bestemt arbejder på.

For pressehenvendelser, kontakt venligst Kenneth Grønbech på 7199 5323 eller Camilla Sebelius på 2993 4456