Skip to main content
Tak for din henvendelse
Din ansøgning er modtaget!

Hvad nu?
Nu går vi igang med at behandle din henvendelse. Du har modtaget bekræftelse på mail/SMS.

Vi glæder os til at tale med dig!

Tilbage
Kenneth Pedersen
Kenneth Pedersen
Partnerchef
Tags:
Alternativ boligfinansiering
Læsetid: 1-2 min.
Brug for hjælp?
Pantebrevlån kort fortalt

Hvad er mulighederne med et pantebrevslån? 

Pantebrevslån er den oftest benyttede boligfinansiering. Størstedelen af alle lån til fast ejendom, realkreditlån og bolig- eller prioritetslån i banken er funderet på et pantebrev.
Du kan lave et pantebrevslån både, hvis du ønsker at købe en ny bolig, eller hvis du ønsker at optage lån i en eksisterende ejendom. Et pantebrevslån giver dig muligheden for at optage et lån, hvor du stiller sikkerhed for lånet med din ejendom. Herved får långiveren pant i ejendommen, hvilket fungerer som sikkerhed for lånet.
Fordelen ved et pantebrevslån er, at risikoen for lånegiveren er mindre, da der er stillet sikkerhed for lånet. Det betyder, at du ofte kan opnå en lavere rente på dit lån. Derfor er et pantebrevslån ofte billigere end et banklån. Vi tilbyder at hjælpe dig med at indhente de mest fordelagtige tilbud, så renten bliver så lav som muligt.

 

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er et dokument, som juridisk beviser, at du som lånetager har stillet pant i din bolig som sikkerhed for en gældsforpligtelse over for en lånegiver. Din lånegiver vil ofte kontrollere, at du ikke allerede har pantsat boligen til anden side. Hvis det er tilfældet, så bortfalder lånegivers sikkerhed. Derfor skal der foretages en digital tinglysning på tinglysning.dk, der sikrer, at lånegiveren har et særkrav i din ejendom over for andre mulige kreditorer. Et pantebrev er dermed et almindeligt boliglån med sikkerhed i din ejendom.

 

Hvilken renteform skal du vælge?

Et pantebrevslån kan have enten en fast eller en variabel rente. Du skal som lånetager selv afgøre, hvad du ønsker afhængig af din økonomiske situation. Som udgangspunkt skal du vælge et lån med fast rente, hvis du tror, at renten på et tidspunkt vil stige.
Med en fast rente sikrer du dig således mod, at ydelsen på lånet stiger.Tror du, at renten enten falder eller forbliver på sit nuværende niveau, så skal du vælge et lån med en variabel rente. Her kan du drage fordel af et rentefald, men samtidig skal du sikre dig, at du økonomisk kan klare en rentestigning, idet lånets ydelse her stiger.

 

Hvilke vilkår gælder for et pantebrevslån?

Normalt fastsættes det i pantebrevet, hvilket vilkår der gælder for afdraget, lånets løbetid og afregningskursen. Du aftaler ved indgåelsen af aftalen med lånegiver, om lånet har en fast eller variabel rente. Samtidig vil du oftest skulle vælge en løbetid – det antal måneder lånet skal løbe over – på mellem 5 og 25 år.
Her skal du sørge for at justere det månedlige afdrag, så det modsvarer dit økonomiske råderum. Ofte kan lånegiveren til alle tider indfri pantebrevet til kurs 100 afhængig af pantebrevets præcise udformning.

Kursen kan dog være højere, hvilket du skal være opmærksom på. Modsat betingelserne ved et banklån kan lånegiveren ikke opsige pantebrevet, så længe du som lånetager overholder de aftalte vilkår.

 

Værd at vide
De nye låneregler påvirker forældrekøb. Se hvordan her.
Forældrekøb er fortsat populært, og derfor er det relevant at se på, hvordan de kommende låneregler og -stramninger påvirker lige netop denne type bolighandel.
Værd at vide
Sådan vurderer banken, om du er en god kunde
Hvis du står og skal låne penge i banken, vurderer de dig som kunde. Og de har det sidste ord. Men hvad måler de egentlig på? Hvilke faktorer er afgørende? Det guider vi dig igennem her.
Værd at vide
Sådan så 2017 ud på boligmarkedet
Vi troede 2016 var vild på boligfronten - men '17 slog alligevel nye rekorder.
Værd at vide
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser

Vi får 5 stjerner

Anmeldelser fra vores kunder


Fairkredit er reguleret af Finanstilsynet ID nummer 43029

En del af ForbrugerFinans ApS - All rights reserved 2018® - Dirch Passers Allé 4, 1. Sal, 2000 Frederiksberg