Close menu Login

Drømmer du om at blive boligejer, kan et pantebrevslån til huskøb være godt valg for dig. Prøv pantebrevslån beregner til at udregne om et pantebrevslån er noget for dig, og bliver klogere på hvad det ville koste dig at finansiere din drømmebolig med et pantebrevslån.

Pantebrevslån henvender sig både til danskere som enten ikke kan få et realkreditlån i banken, eller danskere som ikke ønsker at låne udenom banken for at være uafhængig af et pengeinstitut.

Et alternativ til bank- og realkreditlån

Der er en god grund til, at man altid går til realkreditinstitutterne først, lånet er nemlig langt billigere. Netop derfor, stilles der også store krav til dem, der skal optage det. Pantebrevslån koster typisk 3-5% mere end et tilsvarende realkreditlån.

Hvem vælger pantebrevslån?

At flere og flere mennesker alligevel vælger et pantebrevslån skyldes, at de ikke har andre muligheder. Realkreditinstitutter og banker har strammet kravene, og ser meget firkantet på både låneansøger, ejendommen og ejendommens beliggenhed. Derfor skal der ikke ret meget til, at man kan blive afvist i banken eller realkreditinstituttet.

For nogle år tilbage lukkede bankerne ned for pantebrevslån, fordi de var forbundet med store tab, da det blev afsløret, at mange boliger var finansieret til overpriser. Men efter finanskrisen er der kommet et stabilt leje i priserne igen, og pantebrevslånet kan dermed være en rigtig fin mulighed, for de familier eller boliger, som ikke lever op til bankens krav.

Så fra at pantebrevsmarkedet var næsten dødt i perioden 2008 til 2013, stiger efterspørgslen nu eksplosivt. Det kan både mærkes på stigningen i de nye pantebrevslån der udstedes.

Pantebrevslånet som alternativ til bank- og realkreditlån

Hvis banken siger nej, foreslår mange ejendomsmæglere i dag pantebrevslån. Reakreditlånet er langt billigere, og derfor vil det i langt de fleste tilfælde være førsteprioritet. Men hvis et realkredit- eller banklån simpelthen ikke er en mulighed for den givne køber, kan et pantebrevslån være er fornuftig alternativ. På den måde kan pantebrevslånene også hjælpe til med at få bosat de ejendomme, som ikke lever op til realkreditinstitutternes krav.

Pantebrevslån beregner øverst på siden kan du bruge til at beregner hvad et pantebrevslån forventeligt, ville koste dig.

Hvad koster et pantebrevslån?

Renten med pantebrevslån ligger typisk i niveauet 7-11%. Renten bliver fastsat af vores professionelle investorer, som byder ind på de enkelte lån. Det er både muligt at få pantebrevslån med fast- såvel som variabel rente.

Den variable rente er typisk lavere end vores faste rente, da der medfølger en risiko for rentestigning, hvis man optager et lån med variabel rente.

Den endelige rentefastsættelse baseres på en vurdering af pantets (ejendommens) kvalitet, omsættelighed samt ansøgers økonomi. Du vil endvidere typisk blive tilbudt et lån med både fast og variabel rente.

Løbetiden på pantebrevslån kan være alt fra 1-25 år. Vi anbefaler at du som ansøger prøver justere lidt på løbetiden i vores låneberegner for at finde den helt rigtige løbetid for dig. Der kan være rigtig mange penge at spare forkorte løbetide med bare et par år, men omvendt er der heller ikke meget sjov i at sidde for hårdt i det.

Hvorfor vælge pantebrevslån?

Fordelen ved pantebrevslån er, at det er lettere at blive kreditgodkendt til, selvom du måske tidligere er blevet afvist til huslån i banken. Dette skyldes, at vi hos Fairkredit baserer vores kreditvurdering på en helhedsvurdering, og fokusere derved mindre på gældsfaktor, rådighedsbeløb, forbrugsgæld og tilsvarende.

Er du i tidspres kan pantebrevslån også være et godt valgt, da vi typisk har lånetilbud klar indenfor 48 timer fra vi har modtaget din ansøgning.

Pantebrevslån beregner: Prøv gratis og uforpligtende vores låneberegner her på siden, og klik på START LÅNEANSØGNING for at oprette din ansøgning.

Er du allerede boligejer, og ønsker at låne op i friværdi, kan du prøve vores låneberegner til lån i friværdi ved at klikke her.