Ofte stillede spørgsmål
- “Gratis og uforpligtende” kan det nu passe?
- Er Fairkredit en bank?
- Hvad er et pantebrevslån?
- Hvad er renten?
- Hvad kan jeg låne til?
- Hvad koster et boliglån hos Fairkredit?
- Hvad skal jeg vælge? Fast eller variabel rente?
- Hvilke dokumenter skal i have for at behandle min sag?
- Hvor hurtigt går det?
- Hvor meget kan jeg låne?
- Hvor meget skal jeg betale i udbetaling?
- Hvorfor siger i ja, når banken siger nej?
- Kan i hjælpe med realkreditlån?
- Kan jeg låne selvom jeg er i RKI?
- Kan jeg låne til udbetalingen?
“Gratis og uforpligtende” kan det nu passe?
Ja – den er faktisk god nok! Modtager du et lånetilbud fra Fairkredit vil det altid være 100% uforpligtende indtil du har underskrevet og accepteret vores lånetilbud. Fra du har accepteret vores lånetilbud har du yderligere 14 dages fortrydelsesret, hvilket betyder at du omkostningsfrit kan trække dig fra lånetilbuddet inden for de første 14 dage efter lånetilbuddets accept.
I tilfælde af at du har accepteret et lånetilbud og de 14 dages fortrydelsesret er udløbet, og boligkøbet alligevel ikke skulle blive til noget, vil forløbet hos FairKredit stadig være dig fuldstændig omkostningsfrit.
Læs gerne om boligøkonomi
Er Fairkredit en bank?
Fairkredit er ikke en bank. Fairkredit formidler kontakten mellem låntagere og långivere, og modtager et formidlingshonorar fra långiver for hvert lån som bliver gennemført.
Hvad er et pantebrevslån?
Pantebrevslån er en mere fleksibel form for boliglån, sammenlignet med bank og realkreditfinansiering. Pantebrevslån henvender sig til dig som er blevet afvist til bank- eller realkreditfinansiering. Pantebrevslån er lidt dyrere end realkreditlån da långiverne i pantebrevsmarkedet kræver en højere rente, for at tage de lån som bank og realkreditinstitutter ikke ønsker. Renteniveauet for pantebrevslån ligger typisk i intervallet 6-8%.
Kontakt os, hvis du har brug for et attraktivt pantebrevslån.
Hvad er renten?
Renten på ejendomskreditlån varierer, men ligger omkring de 5-9%. Lån med variabel rente ligger typisk i niveauet 5-7%, og tilsvarende er renten på fastforrentede lån typisk i niveauet 7-9%. Renten fastsættes af vores investorer fra sag til sag ud fra en overordnet kreditvurdering af ejendommen såvel som låntager(e).
Hvad kan jeg låne til?
Vi tilbyder lån til alle boligtyper, herunder huse, ejerlejligheder, andelsboliger, fritidsboliger samt kolonihaver. Det er desuden både muligt at låne i forbindelse med boligkøb, eller låne op i friværdi for eksisterende boligejere.
Hvad koster et boliglån hos Fairkredit?
Fairkredit har ingen faste priser, da vores priser kan variere fra sag til sag. Dette skyldes at vi hos Fairkredit ikke låner ud af egne midler, og det er vores investorer som sætter prisen på den enkelte sag. På pantebrevslån ligger renten dog typisk i niveauet 6-8% afhængig af om låntager ønsker variabelt- eller fastforrentet lån.
Har du en specifik bolig i tankerne, er du velkommen til at kontakte os og anmode om et gratis og uforpligtende lånetilbud.
Hvad skal jeg vælge? Fast eller variabel rente?
I de fleste tilfælde kan du selv om du ønsker fast eller variabel rente på dit boliglån. Typisk vil der være en besparelse på ca. 1,5 procentpoint ved at vælge variabelt forrentet pantebrevslån. I enkeltstående tilfælde vil det kun være muligt få fast rente, da enkelte investorer kun tilbyde pantebrevslån med fast rente. I de fleste tilfælde vil vi anbefale vores kunder at vælge lån med fast rente.
Hvilke dokumenter skal i have for at behandle min sag?
For at behandle din låneforespørgsel skal vi både bruge nogle oplysninger på din økonomiske situation og om ejendommen som du ønsker at belåne. Ønsker at du finansiering til køb af hus, skal vi typisk bruge dine 3 seneste lønsedler, din seneste årsopgørelse fra Skat, dine personlige skatteoplysninger fra Skat (også kaldt skattemappen), et budget for husstandens faste udgifter , samt et link eller en salgsopstilling på den ønskede bolig.
Er du selvstændig, og driver du din virksomhed som en enkeltmandsfirma, så har du formentligt ingen lønsedler at fremvise. I dette tilfælde bedes du indsende seneste afsluttede årsregnskab for din virksomhed.
Har du spørgsmål til hvordan du fremskaffer ovenstående materiale, kan du få hjælp ved at kontakte vores lånekonsulenter.
Hvor hurtigt går det?
Du kan forvente at få en tilbagemelding inden for 24 timer fra vi har modtaget din låneansøgning. Herefter udarbejder vi et samlet låneprospekt som sendes ud i vores investornetværk, som typisk giver svar inden for 1-3 hverdage. Det betyder at vi i bedste fald kan have et ejendomskreditlån klar på blot 2 dage.
Hvor meget kan jeg låne?
En gammel tommelfingerregel er af man typisk kan låne op til 3,5 gange hustandens årsindkomst før skat. Denne metode er meget upræcis, da den ikke medtager forhold til gæld, opsparing eller lign. Hos Fairkredit forsøger vi at gøre op med den kassetænkning. Det betyder at vi ikke anvender matematiske modeller i forbindelse med vores kreditvurderinger, men i højere grad ser på den enkelte person ud fra en helhedsvurdering. Vores helhedsvurdering omfatter bl.a. forhold som indkomstsituation, eksisterende gæld, ejendomstype, ejendommens stand, beliggenhed mm.
Er du i tvivl om hvor meget du kan låne for, anbefaler vi at du tager en uforpligtende snak med en af vores kompetente lånekonsulenter. Vores lånekonsulenter vil så spørge ind til din sag, og ud fra dine svar give en indikation på hvor meget du kan forvente at kunne låne.
Hvor meget skal jeg betale i udbetaling?
Siden 1. november 2015 har det været et krav at alle boligkøbere selv skal skaffe min. 5% i udbetaling i forbindelse med huskøb. Der kan i enkeltstående tilfælde gives dispensation.
Hvorfor siger i ja, når banken siger nej?
Hos Fairkredit vurderer vi alle ansøgere ud fra en helhedsvurdering, i stedet for at forsøge at putte dem i kasser. Derved kan vi hjælpe mange danskere som ikke kan få et lån i banken, selvom de har en sund økonomi.
Et ejendomskreditlån udenom banken har dog en smule højere rente end renten på et realkreditlån, hvilket betyder at vores investorer ligeledes er villige til at tage en større risiko, og dermed være mere løsningsorienteret.
Kan i hjælpe med realkreditlån?
Ja, Fairkredit samarbejder med flere aktører inden for bank- og realkreditsektoren. Kontakt os hvis du har brug for et konkurrencedygtigt tilbud på realkreditfinansiering.
Kan jeg låne selvom jeg er i RKI?
En RKI registrering gør meget vanskeligt, og ofte også væsentligt dyrere at optage lån. Derfor anbefaler vi typisk vores kunder, at de skal sørge for at få styr på deres økonomi og få evt. RKI-gæld afbetalt inden de begynder at optage ny gæld. Som hovedregel kan vi ikke tilbyde boliglån, hvis du er registreret i RKI.
Har du brug for hjælp til at få overblik over din økonomi, kan vi evt. sætte dig i forbindelse med en af vores kompetente samarbejdspartnere inden for privatøkonomi og gældsrådgivning.
Læs eventuelt Boliglån trods RKI
Kan jeg låne til udbetalingen?
Der et et krav om 5% egenfinansiering ved køb af ejerbolig. Det betyder at du maksimalt kan låne optil 95% af boligens værdi. Har du allerede fået finansieringstilsagn fra et realkreditinstitut, kan vi tilbyde pantebrevslån til den resterende købesum op til 95%.