Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Jo ældre du er, desto sværere har du ved at få et boliglån – også selvom din økonomi er god. Boliglån til pensionister og generelt danskere over 55 år er vanskelig, men ikke umulig hvis man bærer sig rigtig ad.

Hvis du er oppe i årene, kan det være rigtig svært at få et boliglån. Faktisk bliver det kun sværere med alderen, også selvom din økonomi er sund, det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, som er lavet i samarbejde med Dansk Ejendomsmæglerforening.

Bankerne har skærpet kravene

Over de senere år, har bankerne og realkreditinstitutterne skærpet kravene for låntagere, og det rammer især den ældre generation. Når børnene er flyttet hjemmefra og boligbehovet ændrer sig, er det meget naturligt at man søger mindre plads og nemmere vedligehold. Men det er ikke længere så lige til, viser en ny undersøgelse.

9 ud af 10 ejendomsmæglere oplever nemlig, at pensionister bliver afvist af banken til at optage et boliglån, også selvom deres økonomi er god.

”Det er en urimelig behandling af ældre forbrugere. Der bør være fair og lige adgang til boligfinansiering for forbrugere, der er kreditværdige” siger Anja Philip, formand i Forbrugerrådet Tænk.

Men det er et stort problem, at det bliver sværere og sværere at optage et boliglån desto ældre man bliver, fordi man risikerer at binde de ældre til en for stor og krævende bolig, som ikke lever op til deres nye behov.

Forskelsbehandlingen begynder tidligere end hidtil troet

Undersøgelsen blandt ejendomsmæglerne viser, at forskelsbehandlingen allerede begynder, når låntager fylder halvtreds.

Det skyldes ifølge bankerne selv, at de efter Finanskrisen er blevet pålagt at at kreditvurdere langt hårdere og mere forsigtigt.

Hos Forbrugerrådet Tænk mener de dog, at bankerne tolker de nye regler for unuanceret når det kommer til de ældre.

“Det kan ikke være rigtigt, at man allerede som 50-årig, måske før børnene er flyttet hjemmefra, er nødt til at lægge boligplaner for sig selv som 70-årig”, siger Anja Philip.

Et godt råd til de ældre

Det kan være et stort problem, at man som ældre – og endda allerede som 50-årig – skal tænke langt ud i fremtiden, og selv med en god økonomi, ikke kan købe sit sidste drømmehus.

Hos Fairkredit er vi det bedste alternativ til banken og specialister i boligfinansering. Vi tilbyder en fair behandling, og en ekstra chance til at få indfriet deres boligdrømme!

Giv os et kald på tlf. 70272726 i alle hverdage 9-17.00 og lad os tage en uforpligtende snak om dine muligheder for at låne!

Fairkredit kan både være behjælpelig med lån til boligkøb, lån i friværdi samt nedsparingslån.