Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Særligt i storbyerne København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg er andelsboligerne rigtig attraktive. Det kan dog være næsten umuligt at finde en andelsbolig i disse byer, da andelsboliger er generelt ekstremt populær blandt boligkøberne anno 2023. I dette boligindlæg får du konkrete tips og trick til at finde en billig andelsbolig i 2023.

Bundrekord for udbud

I år er antallet af nye udbudte andelslejligheder lavere end nogensinde. I juli, august og september, er der kun blevet sat 1.051 andelsboliger til salg – det er 3.000 færre end starten af året.

Samtidig skal det bemærkes at sommermånederne normalt er der hvor boligsalget på grund af tilflytning til de store byer.
Årsagerne til denne udvikling kan være mange som du kan læse nærmere om i de næste afsnit.

Andelsejere vil sælge selv

Når andelsboliger er blevet så populære, behøver sælgerne heller ikke at udbyde den officielt – som regel kan de nemt finde nogle i deres netværk, som meget gerne vil købe deres lejlighed.

Af dem, der så vælger at udbyde den officielt, vælger hver 5. den udgave, hvor man alligevel selv står for salget. Det er over to procent mere, end ejerboligsælgerne.

Sælger føler altså godt, at han kan klare et salg selv. Det skyldes primært, at et loft for, hvor meget man må sælge for gør, at man ikke har samme brug for fagligheden i et boligsalg, samtidig er boligerne nemme at sælge, når der ikke bliver sat særlig mange til salg.

Kan du som andelsboligejer tjene på den stigende popularitet?

Det kan virke absurd, at så mange står i kø for at købe din lejlighed, og at du så ikke må hæve prisen efter udbud og efterspørgsel.

Men der er ikke nogen lovlig måde, hvorpå du kan få flere penge for din andel, udover hvis der er lavet forbedringer. Hvis jeres pris er sat efter en offentlig ejendomsvurdering, kan man forsøge at få en valuar ud og revurdere hele foreningen – men det er ikke sikkert at prisen vil være anderledes og det skal gøres i god tid inden du vil sælge.

Facebook bruges som salgskanal

Vi ser en stigende tendens inden for selv salg. Nogle benytter de traditionelle kanaler, imens andre tager sagen i helt egen hånd. Dette gøres typisk ved at dele opslag på Facebook eller benytte tjenester på Facebook. Tjenester som Facebooksiden “Andelsbolig – Køb og Salg”, tilbyder en gratis service hvor de lægger din bolig online og deler den i deres netværk.

Skal du sælge din andelsbolig og ønsker at stå for det hele selv, kan du kontakte “Andelsbolig – Køb og Salg” her.

Lån til andelsbolig hos Fairkredit

Når først du har fundet en billig andelsbolig er det oftest med at kunne slå til med det samme, da de billige andelsboliger ikke hænger på træerne. Hos Fairkredit kan du få et andelsboliglån fra 5-9% i rente inden for blot 1-3 dage.

Klik her for at starte låneansøgning til andelsbolig

Vil du høre nærmere om dine muligheder for at låne, kan du ringe til os på tlf. 70272726, eller ansøge online på bare 10 minutter.