Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Du er sandsynligvis igang med et boligkøb, eller at låne op i din friværdi, siden du er havnet her på siden, og i denne forbindelse er det typisk nødvendigt at du underskriver digital tinglysning (omtales også som elektronisk tinglysning) af enten et skøde eller pantebrev (lån). Lad os hjælpe dig med en udførlig guide til hvordan du gør!

Digital tinglysning af skøder, pantebrev og/eller tinglysningsfuldmagter er typisk nødvendigt i forbindelse med boligkøb. Det er er tinglysningen af skødet som sikre dig det reelle ejerskab over boligen og tinglysningen af pantebrevet som gør at det er muligt for dig at få et boliglån.

Funktionen med fuldmagten er, at du giver din rådgiver eller långiver tilladelse for at tinglyse et dokument på dine vegne, hvilket f.eks. er aktuel hvis du ønsker at optage realkreditlån, pantebrevslån eller købe hus.

Hvis du skal købe bolig eller optage huslån sammen med en ægtefælle eller samlever, skal du være opmærksom på at i begge skal logge ind på tinglysning.dk og underskrive en tinglysningsfuldmagt hver.

Vejledning til underskrift af digital tinglysning:

  1. Gå ind på www.tinglysning.dk og vælg ”Tinglysning.mv.”
  2. Log ind med MitID.
  3. Vælg ”Dokumenter, der kan underskrives”.
  4. Vælg fanebladet ”Dokumenter, der kan underskrives”. Der er mulighed for at se det færdige dokument før underskrift ved at klikke ”Vis”.
  5. Vælg ”Underskriv”, og du vil nu få vist dokumentet.
  6. Vælg ”Underskriv” igen, og dit certifikat kommer frem, og du underskriver med din MitID. Vær opmærksom på, at der underskrives med samme MitID, som der er logget ind med.

English: Instructions for www.tinglysning.dk

1. Go to www.tinglysning.dk and select “Tinglysning mv.”
2. Log in with MitID.
3. Select the tab “Dokumenter, der kan underskrives” .
4. You can view the completed document before signing by clicking “Vis”.
5. Select “Underskriv” and you will now see the document.
6. Select “Underskriv” again and use your MitID to sign the document. Please note that you are signed in with the same MitID with which you are logged in.

Forside på tinglysning.dk

Har du brug for hjælp til et boliglån uden om banken, hører vi gerne fra dig. Vi anbefaler at du giver os et kald på tlf. 70272726 og får en uforpligtende snak om dine muligheder for at låne.