Close menu Login

Et privat pantebrev bruges typisk i forbindelse med låneoptagelse af boliglån, da pantebrevets formål er at give långiver pantsikkerhed for sit lån. Private pantebreve anvendes typisk i forbindelse med boliglån uden om bankerne, da banker og realkreditinstitutter typisk primært anvender ejerpantebreve og realkreditpantebreve.

Der er forskellige typer pantebreve, men når der tales om pantebreve uanset hvilket du vælger, har de én ting til fælles: at långiver kan ansøge om at få den ejendom, der er blevet taget pant i, på tvangsauktion, i tilfælde af, at låntager ikke overholder sine betalingsforpligtelser.

Hvad er et privat pantebrev?

Som nævnt ovenfor, udstedes pantebreve oftest i forbindelse med en låneaftale i form af et pantebrevslån og fungerer som sikkerhed for en långiver. Den væsentligste forskel på private pantebreve og traditionelle boliglån er at långiverne typisk ikke er banker og realkreditselskabet, men derimod såkaldte pantebrevsinvestorer.

Dog er der mange muligheder med et pantebrev. Et privat pantebrev betyder, at du i stedet for at låne fra banken eller fra et kreditinstitut, kan låne fra private investeringsselskaber.

På denne måde er det altså private investorer, der stiller et lån til rådighed til låntager, mod at få pantsikkerhed i din ejendom. På den måde har investor (långiver) rettighed til at anmode om tvangsauktion, hvis betalingsaftalen ikke overholdes, hvilket sikre dem en lav risiko på deres investering. Dette er faktisk positivt for dig som låntager, da det sikre dig en billigere rente på lånet, jo lavere långivers risiko er.

Faktisk kan lånetypen også både anvendes til finansiering af huskøb og til lån i friværdi.

Hvornår er det optimalt at benytte et privat pantebrev?

Et privat pantebrev kan være økonomisk fordelagtigt, for dig som ikke passer ned i bankernes kassetænkning, og derfor ønsker at låne udenom banken.

Fordelen ved at optage et boliglån udenombanken, er at du ofte kan blive kreditgodkendt til lånet, selvom de allerede er blevet afvist i banken. Dette skyldes at vores långivere får et højere afkast, og derfor er mere løsningsorienteret og risikovillige. .

Hvis et privat pantebrev udstedes til sælger af boligen, omtales det et sælgerpantebrev, læs mere om det ved at klikke på linket. Det

Få professionel hjælp og rådgivning

Lån via privat pantebrev udbeder kun af ejendomskreditselskaber som Fairkredit, som er godkendt hos Finanstilsynet.

Hos os tilbyder vi professionel rådgivning, tilpasset dine behov og ønsker. Vores team af professionelle lånekonsulenter har en omfattende viden og erfaring bag sig, hvilket gør at vi er i stand til at hjælpe dig med dine konkrete lånebehov.

Du bliver guidet igennem hele processen, og kan få svar på alle spørgsmål, som du sidder inde med i forbindelse med et privat pantebrev.

Vi sidder altid klar på tasterne, og har en hurtig sagsbehandlingstid, der indebærer, at du får svar indenfor 24 timer.