Cookie mærket

Udgivet 25. sep. 2019  /  Opdateret 18. feb. 2020

Det er blevet utrolig populært at være sommerhusejer i 2019. Derfor er efterspørgslen på lån til sommerhus også steget eksponentielt. Er du på udkig efter et lån til dit kommende sommerhus? I denne guide gennemgår vi, hvad du skal være opmærksom på, og hvorfor du i det hele taget bør eje et sommerhus.

Hvorfor bør jeg låne til et sommerhus?

Flere sommerhuse giver øget vækst for Danmark, og for borgernes synspunkt er der flere gode grunde til at låne til et sommerhus. Først og fremmest kan det tilføre enormt meget til din og/eller familiens livskvalitet. Der er intet som at søge væk fra en travl hverdag, og her får du muligheden for at gøre det tæt på din normale bolig – det er også fordelen ved at eje et sommerhus i Danmark. Du kan hurtigt komme frem og tilbage fra din primære bolig. Det bliver pludselig noget billigere at gå på ferie. Samtidig har du langt gode muligheder for at udleje dit sommerhus når du ikke selv bruger det, og derved få dækket en væsentlig del af dine omkostninger til sommerhuset. Der er mange fordele, når det kommer til at investere i et sommerhus.

lån til sommerhus

Fordelagtigt bliver det også særligt for pensionister, da denne gruppe af befolkningen faktisk kan få lov til at bo i sommerhuset på fuld tid efter blot at have ejet det i ét år. Sommerhuse er i store dele af landet væsentligt billigere end mange helårsboliger, derfor kan dette også tjene som en billigere boligform for mange.

Hvilken type lån til sommerhus bør jeg søge?

Der er i dagens Danmark mange muligheder for dig, der er interesseret i at låne penge til et sommerhus eller andre typer boliger. Overordnet set, er den bedste mulighed i de fleste tilfælde et realkreditlån, når det kommer til sommerhuse. Særligt efter at planloven faldt på plads i år 2017. Planloven har muliggjort det, at låne op til 75% af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut. Det gør også, at mennesker med en mindre opsparing har bedre muligheder for at eje et sommerhus. Det har særligt yngre købere kunne mærke, da disse ofte ingen eller en meget lille opsparing har.

Beregninger fra RealKredit Danmark viser ydermere, at der er op imellem 300 og op til 600 kroner at spare om måneden, hvis du låner 1.000.000 kroner til et sommerhus gennem et realkreditlån. Det betyder altså, at der er mange penge at spare ved denne type lån. Men du skal også være kvalificeret, og det er en mere besværlig proces.

Den næste mulighed for lån til sommerhus finder du igennem en bank. Renten er højere på et banklån, men til gengæld er der lavere stiftelsesomkostninger. Derfor kan det godt betale sig ved lån, hvor værdien af sommerhuset er på under 500.000 kroner.

En tredje mulighed ved lån til sommerhus er igennem et pantebrevslån. Det er en glimrende lånemulighed, hvis banken har givet dig afslag på lånet til dit sommerhus. Et pantebrevslån er faktisk et godt alternativ, når du skal låne til sommerhus. En væsentlig fordel ved pantebrevslån til køb af sommerhus, er at du som køber kan få et lån på op til 95% af sommerhusets købspris, hvorfor du således i mange tilfælde kan nøjes med en udbetaling på 5%. I tilfælde af at du har stor friværdi i eksisterende bolig, men ikke har en stor opsparing, er det muligt at give sikkerhed i friværdien og derved få bedre lånevilkår.

De nye udlejningsregler bidrager til at låne til et sommerhus

De politiske lempelser på udlejlningsreglerne har i den grad også gjort det mere attraktivt at udleje sit sommerhus og dermed blive sommerhusejer. Det sker på baggrund af, at skatte- og belåningsreglerne for sommerhuse er blevet ændret gevaldigt. Bundfradraget på lejeindtægterne er steget til 40.900 kroner, hvilket gør det muligt at eje sommerhuset uden de store omkostninger. I 2017 lå dette fradrag på 21.400 kroner. Vi har altså næsten med en fordobling at gøre. Det betyder også, at salget af sommerhuse er steget med 28% her i det første halve år af 2019, når man sammenligner samme periode med 2018.

For mange sommerhusejere er udlejningen blevet et væsentligt supplement til økonomien, og generelt skaber det også mere vækst for Danmark. Det støtter områder med svagere efterspørgsel, og det gavner turismen i hele landet.

Lån til sommerhus med Fairkredit

Vi håber, du er blevet klogere på, hvorfor det kan være en god idé at låne penge til et sommerhus, og hvordan du kan gøre det. Fairkredit er specialister på pantebrevslån, hvor vi med tilbud fra vores netværk af investorer, har mulighed for at tilbyde dig det bedste lån uden om bankerne. Du kan læse meget mere om, hvordan den proces fungerer lige her. Skulle du have spørgsmål til lån til sommerhus eller andet, er du velkommen til at kontakte os.