Close menu Login
Forfatter
Portræt af Paw Becker.

Paw Becker

Cand.merc. finansiering og regnskab

Medstifter
pb@fairkredit.dk

Highlight stroke

Her er grunden til at pantebrevslånet er blevet så populært de seneste år – og hvorfor det ikke nødvendigvis er en dårlig ting. Pantebrevslån gør det f.eks. muligt at få et boliglån trods forbrugslån.

I en tid, hvor det er blevet svære og svære at få lov til at låne i banken, er der kommet nyt liv i et ellers næsten uddøde pantebrevsmarked. Pantebrevslån gør det nu muligt for boligkøbere og eksisterende boligejere at låne, selvom banken siger “nej”.

Hvad er et pantebrevslån?

Et pantebrevslån er en alternativ finansieringsform, som du kan bruge, hvis du skal købe fast ejendom.

Pantebrevslå er som udgangspunkt dyrere, end f.eks. et realkreditlån. Dette skyldes at da du låner penge uden om banken og realkreditinstitut,  men i stedet hos private långivere. Af denne grunde vil renten på et realkreditlån altid være billigere end et pantebrevslån.

Læs relateret artikel: Pantebrevslån kort fortalt

Derfor er det blevet så populært

Fra at pantebrevslånet var næsten dødt, er det nu meget fremadgående.

Det skyldes især, at bankerne har strammet reglerne i så høj grad, at flere og flere mennesker har svært ved at låne. Og det gælder især ejendomme uden for de store danske byer.

Bankerne kan altså sige nej til at finansiere en handel både på grund af køber, ejendom eller område. Eller sågar hvis køber på anden vis falder uden for kasserne.

Derfor er ejendomsmæglerne begyndt at fortælle køberne om muligheden for pantebrevslån, hvis de ikke får ja i banken. Nogle henviser endda direkte til bestemte pantebrevsselskaber, hvis køber får nej hos realkreditten og banken.

Det skal du være opmærksom på

Pantebrevslånet har i mange år været noget, mange mennesker ikke turde give sig i kast med. Det skyldes især den højere rente. Men for mange mennesker handler det om muligheden for overhovedet at kunne få et lån. Og hvis banken siger nej, kan pantebrevslånet være deres eneste mulighed.

Derfor skal du stadig være opmærksom på, at pantebrevsselskaberne giver lån til markant højere priser, end realkreditten, og samtidig kan der være stor forskel på renten i to forskellige pantebrevslåneselskaber. Derfor bør du altid indhente tilbud fra flere steder, inden du sætter din underskrift. Også selvom ejendomsmægler foreslår ét bestemt selskab.

Derfor bør du overveje pantebrevslånet

Pantebrevslån har modsat realkredit- og banklån ikke mange siders uigennemskuelige betingelser og ansvarsfraskrivelser, som potentielt kan stille boligejerne i en kedelige situation, fordi de ikke fik nærlæst de mange sider.

Derudover er pantebrevslån sandsynligvis den eneste låneform, som sikrer en fast rente, som reelt er fast. Dette skyldes, at der ikke er hverken bidrag eller lånetillæg, som giver kreditor en fribillet til at hæve renten efter behov, på trods af at de har solgt en fast rente produkt.

Pantebrevslånet gør det således muligt at få et simpelt, sikkert og gennemskueligt boliglån trods forbrugslån og evt. afvisning i banken eller realkreditinstituttet.

Pantebrevslån er et fornuftigt alternativ til realkreditlånet, selvom renten er en smule højere (typisk 5-9%), da det altid vil være muligt at indfri lånet igen, så snart man kan blive kreditgodkendt til et realkreditlån, og du risikere således ikke er være låst til et dyrt boliglån.

Prøv vores låneberegner: Beregn lån til køb af bolig