Skip to main content
Tak for din henvendelse
Din ansøgning er modtaget!

Hvad nu?
Nu går vi igang med at behandle din henvendelse. Du har modtaget bekræftelse på mail/SMS.

Vi glæder os til at tale med dig!

Tilbage
Paw Becker
Paw Becker
Kundechef
Tags:
Alternativ boligfinansiering
Læsetid: 1-2 min.
Brug for hjælp?
Overblik over pantebrevsmarkedet

Forskellige typer pantebrev 

 

Et pantebrev er et juridisk gyldigt dokument, der beviser, at du har stillet din ejendom som sikkerhed for et lån, således at långiveren har pant i ejendommen. Hvis du ønsker at finansiere en bolig gennem et pantebrevslån, så har du tre forskellige muligheder: sælger-, realkredit- eller ejerpantebrev. 

 

Hvad er et sælgerpantebrev?

Et sælgerpantebrev kan sammenlignes med et almindeligt realkreditlån. Sælgerpantebrevet udstedes af långiver, og det har to funktioner: Det beviser, at der er stillet pant i boligen og det fungerer som et gældsbrev. Det er oftest sælgeren af en ejendom, der udsteder sælgerpantebrevet til køberen af ejendommen. På den måde stiller køber sikkerhed i ejendommen, og sælger yder derfor køber et lån på restsummen ved en bolighandel. Fordelen er samtidig, at køber ofte får et lån med en lavere rente end renten ved et banklån.Hvis det ikke er tilfældet, og sælgerpantebrevet udstedes af en anden kreditor end sælger, så kaldes det et pantebrevslån frem for et sælgerpantebrev. Vi kan hjælpe dig med at indhente lånetilbud på pantebrevslån af denne type.

 

Hvad er et realkreditpantebrev?

Der er mange lighedspunkter mellem et realkreditpantebrev, som bruges ved realkreditlån, og et sælgerpantebrev. Med et realkreditpantebrev stilles der også sikkerhed i ejendommen, og det fungerer samtidig som et gældsbrev. Et realkreditpantebrev udstedes med et realkreditlån, hvor det tinglyste realkreditpantebrev udgør sikkerheden for lånet. Vi kan ikke være behjælpelige med at indhente tilbud på denne type pantebreve. Hvis du ønsker et realkreditlån, så anbefaler vi, at du kontakter et realkreditinstitut.

 

Hvad er et ejerpantebrev?

Med et ejerpantebrev fungerer ejeren af ejendommen både som kreditor og debitor. Det vil i praksis sige, at et ejerpantebrev er et pantebrev, der er udstedt af dig selv til dig selv. Denne type pantebreve bruges som sikkerhed for et lån hos enten bank, realkreditinstitut eller anden kreditor, hvor ejerpantebrevet videresælges til långiveren som en sikkerhed for lånet. Når gælden er indfriet, så bliver ejerpantebrevet returneret, og det kan eventuelt senere igen bruges som sikkerhed for et lån.

 

 

Værd at vide
De nye låneregler påvirker forældrekøb. Se hvordan her.
Forældrekøb er fortsat populært, og derfor er det relevant at se på, hvordan de kommende låneregler og -stramninger påvirker lige netop denne type bolighandel.
Værd at vide
Sådan vurderer banken, om du er en god kunde
Hvis du står og skal låne penge i banken, vurderer de dig som kunde. Og de har det sidste ord. Men hvad måler de egentlig på? Hvilke faktorer er afgørende? Det guider vi dig igennem her.
Værd at vide
Sådan så 2017 ud på boligmarkedet
Vi troede 2016 var vild på boligfronten - men '17 slog alligevel nye rekorder.
Værd at vide
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser
Denne gruppe er hårdest ramt af de stigende boligpriser

Vi får 5 stjerner

Anmeldelser fra vores kunder


Nyhedsbrev Økonomiskolen

Vi deler ud af alt vores viden omkring boligfinansiering, tips og tricks samt gode råd og tilbud til din økonomi.

Fairkredit er reguleret af Finanstilsynet ID nummer 43029

En del af ForbrugerFinans ApS - All rights reserved 2018® - Dirch Passers Allé 4, 1. Sal, 2000 Frederiksberg